Rutger Houweling
Rutger Houweling Culture 30 nov 2016

One Minute WANT: Is dit dé 4K TV die je moet hebben?!

Om maar direct ter zake te komen: anno twintigzestien kun je je het niet meer veroorloven om naar een scherm te kijken dat op het resolutie-niveau van een Arcadekast uitkomt. En ja, hier valt (Full) HD ondertussen ook onder. Ultra HD 4K it is! Ik haalde een Panasonic VIERA Ultra HD 4K Premium TV in huis en ontdekte dat het beeld overeenkomt zoals de filmmaker het voor ogen heeft:

Ultra HD 4K & High Dynamic Range

Men, wat een televisie! Met pijn in mijn hart moet ik het testexemplaar weer terugsturen. Maar hoe komt de Panasonic TV aan die uitstekende beeldkwaliteit met diepe zwartwaarden en prachtige kleuren?

De Panasonic VIERA Ultra HD 4K TV’s beschikken over Studio Master HCX+-beeldverwerkingsengine en Wide Colour Spectrum-schermen. Hierdoor haal je een televisie met een groot kleurbereik in huis, en zit het met het contrast en de helderheid ook goed.

De Panasonic TV is HDR-compatible wat betekent dat HDR-materiaal daadwerkelijk overeenkomt met de werkelijkheid. Dus, hoe jouw ogen de wereld waarnemen. De details, de kleuren, de helderheid, alles spat ervan af. Als je dat eenmaal hebt gezien, wil je niet anders meer. Geen verkooppraatje, dat is wat ik heb ervaren.

Netflix, YouTube en Gaming

Een Ultra HD 4K-televisie komt natuurlijk pas tot z’n recht als je geoptimaliseerd beeld bekijkt. Het heeft een tijdje geduurd, maar het verbaasde mij hoeveel 4K-content er ondertussen beschikbaar is. Netflix beschikt bijvoorbeeld over een uitgebreid Ultra HD-aanbod. Op de meegeleverde afstandsbediening zit een Netflix-knop, dus je kunt met één druk op de knop direct van je favoriete series genieten.

De Ultra HD 4K-televisie draait op Firefox OS en staat de YouTube-app standaard op de televisie geïnstalleerd. YouTube staat vol met 4K-video’s, er is zelfs een gigantische 4K-database te vinden. Bekijk onderstaande video maar eens op je (nieuwe) 4K-televisie. Een realistischer beeld kan (bijna) niet.

Dat geldt ook voor gaming. Ik had een PS4Pro in huis gehaald om ook games naar mijn nieuwe 4K-televisie te brengen. Holy sh*t, wat is dat vet. Op zo’n groot, helder scherm wordt gamen simpelweg leuker. Het was een genot om de single campaign player van Call of Duty Infinite Warfare te spelen en Fifa 17 op zo’n groot scherm? Yehes!

Hoe zit het met standaard televisie?

Laten we eerlijk zijn, je kunt je standaard televisiezenders nog niet in Ultra HD 4K bekijken. KPN is met een Ultra HD 4K-decoder aan het testen en Ziggo start in 2017 met 4K-televisie. Reken er dus maar op dat dit met je televisiezenders in 2017 wel snor zit. Gelukkig bieden Netflix en YouTube top content.

5 Jaar garantie + cashback-actie: een Panasonic VIERA Ultra HD 4K TV iets voor jou?

Panasonic heeft in ieder geval mijn hart veroverd met haar VIERA Ultra HD 4K TV. Zit jij er ook over na te denken? Hier vind je alle modellen voor meer informatie en verkooppunten. Niet geheel onbelangrijk: Panasonic biedt 5 jaar garantie en heeft een cashback-actie lopen dus je kunt rekenen op een mooie korting. Enjoy (4K-)watching!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Panasonic

Reageer op artikel:
One Minute WANT: Is dit dé 4K TV die je moet hebben?!
Sluiten