Rutger Houweling
Rutger Houweling One Minute Want 26 jan 2018

One Minute WANT: maakt NeverWet écht al je kleding waterdicht?

Zo’n vier jaar geleden maakten wij voor het eerst kennis met NeverWet, een magisch product dat al je spullen waterdicht maakt. Dit spul moesten en zouden wij uitproberen. Hier ging echter een aantal jaar overheen en kregen wij spontaan een pakket met NeverWet opgestuurd. Tijd om te testen!

Maakt NeverWet echt al je kleding waterdicht?

Als een kind zo blij stonden wij te watertrappen om onze kleding met NeverWet waterdicht te maken. Totdat wij de achterkant lazen: “not recommended for use on clothing.” Wat nogal vreemd is, omdat het in de promotievideo alleen op (witte) kleding wordt getest. Daarom besloten wij om toch een paar schoenen en t-shirt in te spuiten. En voor de dynamiek van de One Minute WANT ook een wc-rol. Want hoe chill is een waterdichte wc-rol? Exact! Check het resultaat in onze ‘One Minute WANT – Review’.

Het werkt echt. Soms!

Je zag de min- en de pluspunten. Er staat niet voor niets op de verpakking dat NeverWet het beste voor metalen, hout, aluminium, beton en de meeste plastics te gebruiken is. Het is daarom enigszins merkwaardig dat de fabrikant het product alleen op kleding, en dan met name witte kleding, test. Het laat namelijk een witte laag achter, wat het design van de oppervlakten niet ten goede komt. Daarnaast bedek je met een pakket slecht één vierkante meter. Als je een houten schuur waterdicht wilt maken moet je dus flink wat pakketten à 45 euro aanschaffen. Maar het werkt wel. Soms! Je koopt NeverWet hier.

Daarnaast is NeverWet niet de enige spray die je kunt inzetten om materiaal waterdicht te maken. Voor het high-tech én stijlvolle overhemd LABFRESH is de technologie namelijk in de kleding verwerkt. Je kunt het overhemd zelfs wassen zonder dat de waterdichte laag eraf gaat. Wij spraken uitvinder Lotte achter het waterdichte overhemd voor onze rubriek WANT Chat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
One Minute WANT: maakt NeverWet écht al je kleding waterdicht?
Sluiten