Rutger Houweling
Rutger Houweling Fotografie 28 jun 2016

One Minute WANT: maakt Prynt alle instant camera’s overbodig?

Ook al ging Polaroid in 2008 failliet, dit nam niet weg dat er geen vraag meer naar die te gekke instant camera’s was. Sterker nog, The Impossible Project nam de machines over en gaat het nog hartstikke goed met de markt der instant fotografie. Niet voor niets stort Fujifilm zich ook al een tijdje op deze markt en verkoopt al jaren populaire instant camera’s. Nadeel? Je hebt een extra camera nodig! En dat terwijl wij steeds meer met onze smartphone fotograferen. Waarom is er dan geen case op de markt die je aan je phone koppelt en hiermee instant foto’s kunt maken en printen? HA, die is er wel! Begin 2015 begon Prynt als succesvol Kickstarterproject en is sinds kort hier in Nederland verkrijgbaar. Ik vroeg mij af of Prynt instant camera’s overbodig maakt en tilde smartphonefotografie naar een instant niveau. Check it out in onze ‘One Minute WANT – Review’.

Meer video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Schuif, klik, print

Dat zijn de drie stappen die je moet ondernemen. Klinkt simpel! Je moet nog wel even de speciale Prynt-app downloaden en je kunt aan de slag. In principe werkt dit allemaal naar behoren en gebruiksvriendelijk, maar de verbinding tussen de Prynt en de smartphone werd te vaak verbroken, waardoor het niet altijd even prettig werkte. Het is nogal vervelend wanneer je in een spontaan moment een instant foto wilt maken, maar achteraf merkt dat de foto of niet is gemaakt óf dat je het apparaat weer opnieuw moet verbinden om de foto te bewerken en te printen. Je wilt immers dat het apparaat als plug-and-play device door het leven gaat, maar helaas werkt dit in de praktijk soms anders.

Bewerkingsmogelijkheden en bewegende video

Het is te gek om foto’s die je hebt gemaakt direct te bewerken met bijvoorbeeld teksten of tekeningen over de foto. Dat doen de nachtelijke heren niet wanneer jij in de kroeg om een Polaroidfoto vraagt. Verder is een leuke toevoeging het filmpje. Elke keer wanneer jij een foto maakt, wordt er een filmpje van vijf seconden gemaakt. Scan de foto nadat-ie is uitgeprint en je kunt nog eens digitaal nagenieten. De video is op te slaan zodat je ‘m óók met je vrienden kunt delen. Dit maakt instant fotografie weer net iets interactiever.

Smartphonefotografie naar een instant niveau tillen?

Wil je graag al je smartphonefoto’s tot instant foto’s transformeren? Prynt kost hier 159 euro en krijg je er tien fotovellen bij. Een extra pakje van tien foto’s kost 6,50 euro en is geschikt voor iPhone 5(S), 6(S) en de Samsung Galaxy 5S. Have fun!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
One Minute WANT: maakt Prynt alle instant camera’s overbodig?
Sluiten