One Minute WANT: Zorgt dit apparaat voor de lekkerste koffie?

Een vers gezette koffie in de morgen zorgt voor een dag zonder (kop)zorgen. Tenminste, dat wil ik graag geloven dus probeer ik elke ochtend goede (filter)koffie te zetten. Dit is echter een tijdrovend proces dus toen KitchenAid mij de hypermoderne Siphon Coffee Brewer aanbood kon ik ‘m niet weigeren. Als fan van KitchenAid én siphon koffie dook ik mijn ochtendlab in:

Siphon koffie, wat is dat eigenlijk?

Je kunt een bakkie siphon koffie prima vergelijken met een scheikundig spektakel. Terwijl het water onderin de kan wordt opgewarmd ontstaat er druk en wordt het hete water naar boven geduwd.

Dit hete water wordt door een andere kan opgevangen waar je de gemalen koffie in hebt gedaan. Dit wordt, terwijl het water afkoelt, met elkaar gemengd. Door de afkoeling ontstaat een onderdruk, wat ervoor zorgt dat de koffie weer omlaag trekt.

kitchedaid-siphon-brewer-want-2

Door de ingebouwde filter blijft de koffieprut achter dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Als alle koffie weer in het onderste gedeelte is beland kun je ‘m consumeren. De heerlijke koffiesmaak komt uiteindelijk doordat het water goed de tijd heeft gehad om het koffie-extract op te nemen.

KitchenAid Siphon Coffee Brewer

Let op: ook de juiste hoeveelheid koffie en maalgraad hebben invloed op de smaak. Check dan ook bij de plaatselijke koffieboer de juiste maalgraad voor siphon koffie. Dan kun je direct één van deze tien koffiemolens testen.

Uiteindelijk kun je dankzij de KitchenAid Siphon Coffee Brewer in de ochtend genieten van heerlijke siphon koffie. Je koopt het KitchenAid koffiezetapparaat voor nog geen tweehonderd piek.

Verdict

Nice
Conclusie

De KitchenAid Siphon Coffee Brewer automatiseert het siphon-koffieproces zodanig dat het je een hoop tijd scheelt. De smaak van de koffie is heerlijk en de zetmethode is door het geborrel een scheikundig spektakel. Jammer dat de koffiekan ietwat lastig schoon te maken is. Maar: als je van goede koffie houdt en weinig geduld hebt zou ik 'm zeker aanraden.

Pluspunten
  • Gemakkelijk siphon-koffieproces
  • Serveert smaakvolle koffie
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Snel
Minpunten
  • Aan de grote kant
  • Koffiekan lastig schoon te maken
3 4 0