Rutger Houweling
Rutger Houweling Home 19 jul 2016

One Minute WANT: Zorgt dit apparaat voor de snelste Wifiverbinding in huis en tuin?

Een langzame internetverbinding is nog vervelender dan wanneer je smartphone vanwege een zwakke batterij voor de zoveelste keer uitvalt. Op zekers. Je wilt overal stabiel internet, óók als je meerdere apparaten aan het netwerk hebt aangesloten en 18+ content streamt. En daar willen wij gerust voor betalen. Ik zie echter nog te vaak berichten voorbij komen waarin mensen klagen over hun slechte Wifiverbinding. Hier zijn allerlei oorzaken voor te verzinnen: van een onstabiel bereik van de meegeleverde modem tot de hoeveelheid apparaten die aan je Wifinetwerk zijn aangesloten. Daarom ging ik op zoek naar een router die in alle gevallen voor een goede Wifi-verbinding zorgt. Ik kwam uit bij een Tri-Band Gigabit Router en haalde de Archer C3200 van TP-Link in huis. Want met drie wifi-banden moet het wel goed zitten, toch?! Check binnen één minuut het resultaat van de test:

Toffe video, snelle router, right?! Wij maken nog veel meer te gekke video’s. Abonneer je dan ook hieronder op ons YouTube-kanaal:

Internetten met wel 30 apparaten tegelijkertijd

Even voor de noob: Tri-Band technologie creëert drie afzonderlijke Wifi-kanalen waarop je apparaten kunt aansluiten. De Archer C3200 zorgt voor een gecombineerde snelheid van 3200 Mbps. Via één 2,4GHz-band haal je een snelheid van 600 Mbps en via de twee 5GHz-banden haal je op elk kanaal een snelheid van 1300 Mbps. Hierdoor kun je zo’n dertig apparaten aan je Wifi-netwerk aansluiten zonder dat de prestaties achteruit gaan. Maar ook de zes krachtige antennes van de Archer C3200 helpen hieraan mee. Ik kon te allen tijden van zeer snel internet genieten.

Nu kun je je afvragen of je ooit zoveel apparaten aan je Wifi-netwerk zult aansluiten. Het antwoord is ja! Wij halen steeds meer slimme apparaten in huis en dat kan onze standaard huis-tuin-en-keuken-modem niet aan. Denk aan: verlichting, beveiligingscamera’s, huishoudapparatuur, een smartphone voor elk gezinslid, een laptop voor elk gezinslid, tablet(s), televisie(s) en game-consoles. En dan willen we ook nog op meerdere apparaten Netflix streamen, online kunnen gamen en (zeldzame) Pokémon in de tuin vangen.

Geen technisch geneuzel: Smart Connect & Tether-app

Het liefst willen wij overigens zo min mogelijk aan routers denken, omdat we dit vaak met moeilijke technologie associëren. De installatie van de Archer C3200 verliep daarentegen lekker soepel. Plug-and-play om deze hippe term er maar eens in te gooien. Je installeert ‘m aan je huidige modem en via de Tether-app kun je eenvoudig op je router inloggen, de Wifi-namen veranderen en het wachtwoord aanpassen. Binnen twee minuten ben je good to go! Uiteindelijk zorgt Smart Connect ervoor dat apparaten aan het beste kanaal worden toegewezen zodat alle devices snel werken.

Waar je wel rekening mee moet houden

Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat niet elk apparaat een 5GHz-kanaal ondersteunt. PlayStation Network ondersteunt bijvoorbeeld alleen een 2,4GHz. Als al je andere apparaten ook alleen 2,4GHz ondersteunen dan wordt het nog steeds een lastig verhaal. Let hier dus wel op. Gelukkig beschikt de Archer C3200 over een krachtige processor waarmee-ie toch veel (2,4GHz) apparaten aan kan.

Benieuwd naar de Archer C3200?

Wil je zelf overal een goede en stabiele Wifi-verbinding in huis en tuin? Deze master van een Tri-Band Gigabit Router is hier voor 229 euro te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met TP-Link

Reageer op artikel:
One Minute WANT: Zorgt dit apparaat voor de snelste Wifiverbinding in huis en tuin?
Sluiten