Verrassing: OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen Android P

OnePlus stelde zijn fans een paar jaar geleden teleur door slechts een grote software-update voor de OnePlus X en OnePlus 2 uit te rollen. Dat is nou niet bepaald de ondersteuning die je verwacht bij flagship killers. Sindsdien heeft de ambitieuze fabrikant zijn leven echter gebeterd. Dat wordt nu opnieuw bewezen met de OnePlus 3 en OnePlus 3T.

OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen Android P

Het bedrijf rolde het afgelopen jaar actief (snelle) updates uit naar zijn toestellen. Sure, er zaten soms flinke bugs tussen, maar over het algemeen is de ondersteuning zeer degelijk geworden. Sterker nog, Android P kon je zelfs vlak na Google I/O al direct op de OnePlus 6 testen.

Die update komt later dit jaar officieel uit. We rekenden al op een update naar Android P voor de OnePlus 6, OnePlus 5 en OnePlus 5T. Nu is echter bekend gemaakt dat de OnePlus 3 en OnePlus 3T ook Android P zullen ontvangen. Dat is een grote verrassing, gezien de OnePlus 3 al meer dan twee jaar oud.

Beide toestellen draaiden op Android 6.0 Marshmallow vanuit de doos, en ontvingen later een update naar Nougat en Oreo. Met Android P, waarvan we de complete naam nog steeds niet weten, komt de teller dus op drie grote updates te staan.

OnePlus 3 OnePlus 3T Android P

Ergens is het treurig dat een dergelijke ondersteuning al bewonderenswaardig moet zijn, maar in de huidige markt is het zeker uniek. OnePlus verdient zeker de lof voor het verbeteren van zijn service. De OnePlus 3 en OnePlus 3T skippen dus Android 8.1, en gaan direct door naar Android 9.0.

Google is met zijn Pixel smartphones de enige andere partij die drie grote Android-updates belooft. Begin overigens niet te vroeg met juichen. De OnePlus 6, OnePlus 5 en OnePlus 5T krijgen natuurlijk voorrang. Een flinke portie geduld dus!

Reageer op artikel:
Verrassing: OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen Android P
Sluiten