OnePlus 5 en 5T krijgen update naar Android 10

OnePlus heeft bekendgemaakt dat gebruikers van de OnePlus 5 en 5T een nieuwe bètaversie van Oxygen OS kunnen downloaden. Met versie 10.0 krijgen de toestellen daarmee een update naar Android 10.

Het Chinese bedrijf deelde dat op zijn forum. De update geldt voor alle OnePlus 5 en 5T toestellen. OnePlus doet een oproep aan zijn gebruikers om de softwareversie te testen. Zo hoopt het Chinese bedrijf uiteindelijk een definitieve versie van Oxygen OS met Android 10 uit te brengen.

Hoe kom je aan de update?

Omdat het om een bètaversie gaat, kan je de update niet vanaf je telefoon binnenhalen met een OTA download. Gebruikers moeten de update vanaf de website van het Chinese bedrijf downloaden. Toekomstige bètaversies en definitieve versies van Oxygen OS zullen daarentegen wel met een OTA download komen. Dat is opvallend, aangezien bètaversies in de regel niet ‘over the air’ te downloaden zijn.

De OnePlus 5 en 5T zijn al meer dan 2 jaar uit. Dat beide modellen nog een update naar Android 10 krijgen, bewijst dat het bedrijf uit Shenzhen in ieder geval netjes is geweest als het aankomt op software-ondersteuning.

Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is dat bètaversies over het algemeen niet volledig stabiel zijn. Waarschijnlijk zijn ze prima voor dagelijks gebruik, maar zul je oneffenheden wel tegenkomen.

OnePlus 5T update android 10
De OnePlus 5T (Afbeelding: OnePlus)

Terug naar het heden van OnePlus

Inmiddels is het bedrijf uit Shenzhen al 3 generaties verder met het maken van telefoons. De OnePlus 8 serie is inmiddels al twee weken uit.

De nieuwe serie van het Chinese bedrijf bracht veel aandacht teweeg, aangezien de instapprijs voor de toestellen aan de hoge kant ligt. 700 euro betaal je voor de goedkoopste variant, terwijl je voor de meest luxe variant 1000 euro kwijt bent. Uitgerekend Apple bracht een dag later na de release van deze serie de betaalbare iPhone SE 2020 uit. Aan de andere kant was de OnePlus 8 serie binnen een no-time uitverkocht. Het Chinese bedrijf had een beperkt aantal toestellen beschikbaar gesteld, wat de snelle uitverkoop verklaart.

Ben je benieuwd naar alle details van de nieuwe OnePlus serie? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
OnePlus 5 en 5T krijgen update naar Android 10
Sluiten