Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 feb 2019

OnePlus 5G smartphone goedkoper dan Samsung Galaxy S10 Plus

OnePlus heeft wellicht veel geheimen, maar de komst van een 5G smartphone is daar niet een van. De producent is open en eerlijk over het toestel en staat zelfs met een prototype op het Mobile World Congress. CEO Pete Lau roept daarbij ook nog eens wat het toestel maximaal mag kosten van hem en zijn bedrijf. Wat de ontwikkelingen ook mogen brengen, het 5G toestel gaat goedkoper worden dan de Samsung Galaxy S10 Plus

OnePlus 5G goedkoper dan Galaxy S10 Plus

OnePlus heeft geen geheimen als het gaat om zijn 5G smartphone. Sterker nog: de aanwezigheid van de producent op het Mobile World Congress staat geheel in het teken van de smartphone. Het toestel, welke door de Snapdragon 855 chipset ook 5G ondersteund, weet op de beurs hoge ogen te gooien. Waar gaat de smartphone lanceren, wanneer gaat hij lanceren en hoeveel gaat het kosten? Waar er op elke vraag wel een antwoord te geven is, moeten we eerlijk bekennen dat OnePlus tot een bepaalde hoogte open is. Het geeft namelijk wel antwoord op de vragen, maar komt niet met een definitief en gedetailleerd antwoord.

Tegenover USA Today heeft OnePlus CEO Pete Lau een aantal belangrijke antwoorden gegeven op veelgestelde vragen. Zo maakt de eindbaas bekend dat het toestel slecht in twee verschillende markten beschikbaar gaat worden. Daar vallen Europa en de Verenigde staten buiten. OnePlus is van plan om het 5G toestel in het Verenigd Koninkrijk en Finland aan te bieden. Iets wat, volgens de CEO, in het tweede kwartaal van 2019 gaat gebeuren. Uiteraard het OnePlus wel de ambitie om het toestel op meerdere markten te lanceren in een later stadium, al is de VS volgens de producent zelf uitgesloten.

OnePlus 7

Over de prijs is overigens ook voldoende gezegd. Zo maakt de CEO duidelijk dat het 5G toestel van OnePlus goedkoper moet worden dan de Samsung Galaxy S10 Plus. Althans, hij Pete Lau meldt dat het toestel onder de €1000 moet blijven.

“We proberen de prijs onder controle te houden en het toestel onder de €1000 te houden”

Reageer op artikel:
OnePlus 5G smartphone goedkoper dan Samsung Galaxy S10 Plus
Sluiten