Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

OnePlus gaat concurrentie aan: 5G toestel onder de €1000

OnePlus heeft zichzelf op de kaart gezet door premium vlaggenscheppen te verkopen voor een midrange prijs. Dat is de kracht van OnePlus en dat zal ook altijd de kracht van OnePlus blijven. De volgende smartphone line-up is voorzien van 5G ondersteuning, waardoor het prijskaartje flink zal stijgen. Maar CEO Pete Lau heeft aangegeven dat het bedrijf er alles aan gaat doen om het toestel betaalbaar te houden. En dat betekent dat je straks een premium vlaggenschip, met 5G ondersteuning, kan kopen voor minder dan sommige vlaggenschepen van het afgelopen jaar. Kortom: de nieuwe OnePlus blijft onder de €1000.

5G OnePlus toestel onder de €1000

Tijdens de Qualcomm Snapdragon Technology Summit is verder ingegaan op de komst van 5G. Volgens de producent is aan het einde van 2019 elke Android vlaggenschip voorzien van de ondersteuning. In Europa zal OnePlus, hoogstwaarschijnlijk, met de allereerste 5G toestellen komen, dit maakte CEO Pete Lau bekend tijdens zijn presentatie. Maar waar huidige 4G vlaggenschepen van onder andere Samsung en Apple een prijskaartje hebben van €1000, zal OnePlus daar met 5G nog steeds onder blijven. Althans, dat is de wens van het bedrijf.

OnePlus 6T main foto

Ondanks het feit dat Pete Lau geen specifieke prijzen heeft genoemd, is er wel een indicatie gegeven. Zo probeert de CEO van OnePlus om 5G feature tussen de 200 en 300 euro vergroting te houden. Dat zorgt er dus voor dat het 5G toestel van OnePlus maximaal een prijskaartje zou krijgen van €850. En terwijl dit best prijzig is voor een OnePlus toestel, is het een grote concurrent voor de markt. Mochten de verwachtingen werkelijkheid worden, dan is OnePlus’ nieuwe 5G toestel straks net zo duur als de huidige iPhone XR. Wat door Apple als een soort budgetmodel wordt weggezet.

Eerste blik in de markt

Door bovenstaande informatie hebben we voor het eerste een blik kunnen werpen in de markt van 5G. Samsung wordt in Amerika de eerste producent die de ondersteuning brengt voor providers als AT&T en Verizon, maar een prijsindicatie ontbrak nog. Voor 200 of 300 euro is het mogelijk om de 4G ondersteuning om te zetten naar 5G ondersteuning, iets wat toestellen van Samsung bijvoorbeeld een stuk duurder maken. Heb je een Note 9 van €1000 zit je met 5G al snel op de €1200 voor het basismodel. Zet dat tegenover de minimale verhoging van de OnePlus variant en je bespaart, door het prijskaartje van €750, al snel €450.

Samsung unieke notch

Maar we moeten er wel rekening mee houden dat dit slechts een indicatie is van Pete Lau. De CEO hoopt dat het toestel in deze prijsklasse kan zitten, maar kan op dit moment nog niets beloven. Daarnaast weten we ook niet met wat voor toestel Samsung gaat komen, dus is het nog even afwachten geblazen. Maar dat de geruchten, verwachtingen en leaks over 5G toestellen de komende maanden het internet zullen bestormen staat vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus gaat concurrentie aan: 5G toestel onder de €1000
Sluiten