Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 feb 2019

OnePlus 5G toestel: deze maand nog onthuld

Dat OnePlus met een 5G smartphone komt staat zo goed als vast. De producent heeft aangegeven de eerste in Europa te willen zijn met de ondersteuning. Maar waar het toestel deze maand nog niet in de schappen ligt, wordt het wel al binnenkort onthuld. Zo maakt het bedrijf zelf bekend. 

OnePlus 5G deze maand nog onthuld

OnePlus komt dit jaar niet alleen met de OnePlus 7 (zoals hij naar verwachting gaat heten), maar komt ook met een 5G smartphone. De ondersteuning van het nieuwe netwerk zal bij bijna alle Android vlaggenschepen te zien zijn, zoals Qualcomm vorig jaar liet weten, maar OnePlus wil in Europa de allereerste zijn. Waar we eerder nog geen idee hadden wanneer we het 5G toestel zouden zien, heeft de producent nu een boekje open gedaan. We zien de smartphone al binnen enkele weken opduiken.

OnePlus 7 5g

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, wat op 24 februari van start gaat, kunnen we een eerste blik werpen op het 5G toestel van OnePlus. Op de beurs is een prototype van de smartphone te bewonderen, zo meldt de producent. Gezien het feit we met een prototype te maken hebben, is de verwachting dat deze niet heel snel op de markt zal verschijnen. Ondanks dat we er dus wel even van kunnen proeven, zal een release in februari uitblijven. In een statement laat het bedrijf weten dat de smartphone te vinden is bij de stand van Qualcomm.

Dat het prototype bij Qualcomm’s booth te vinden is verrast ons weinig. OnePlus gebruikt een Snapdragon 855 chipset van de producent voor de aankomende 5G smartphone, samen met een X50 modem. Dit werd vorig jaar al bekend tijdens de Qualcomm Snapdragon Tech Summit, toen de producent de plannen voor 5G op tafel legde.

OnePlus 6T kopen redenen uitgelicht

Nu dit bekend is wordt de nieuwsgierigheid naar dit geheimzinnige evenement van de producent alleen nog maar groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus 5G toestel: deze maand nog onthuld
Sluiten