Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 nov 2018

Officieel: OnePlus 5G smartphone krijgt nieuw design en serie

In juni, dus nog ver voor de lancering van de OnePlus 6T, kwam het nieuws naar buiten dat OnePlus al met 5G bezig is. Sterker nog, OnePlus wil in Europa de eerste consumententelefoon met 5G-ondersteuning lanceren.

OnePlus 7 en 5G

Toen leek het erop dat het om de OnePlus 7 ging. Het merk brengt immers maar twee keer per jaar een nieuw flagship uit, en verder niks. We rekenden dus al op een iets duurdere variant van de opvolger van de OnePlus 6T.

Nu blijkt dat niet te kloppen. Het eerste 5G-toestel zal een nieuwe serie aan toestellen aftrappen voor het bedrijf. Niet de OnePlus 7, maar een geheel nieuwe serie dus. Dat heeft het bedrijf bevestigd tegenover de Spaanse versie van CNET.

Waarschijnlijk gaat het om een premium lijn aan smartphones. Zo kunnen de prijzen van de OnePlus 7 en OnePlus 7T laag gehouden worden, terwijl een duurder model 5G biedt. De mysterieuze 5G-telefoon krijgt dan ook een nieuwe naam en design.

Al helemaal voor 2019 is dat een prima middenweg, ook voor de consument. Het duurt toch nog even voor overal degelijke ondersteuning zal zijn voor het nieuwe netwerk. Het is echter de vraag wat de gevolgen zullen zijn voor de jaren erop.

Dit kan immers een test zijn op een hoger prijspunt. Denk aan de situatie met de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Toen kon je nog steeds een ‘goedkopere’ iPhone kopen, maar moest je voor de duurdere iPhone X gaan als je de nieuwste innovatie wilde.

Stel de duurdere premium 5G-telefoon van OnePlus is een succes, dan zou je een vergelijkbaar scenario kunnen gaan zien in 2020 en de jaren daarna. De kans is aanwezig dat OnePlus het nieuwe toestel onthult tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari volgend jaar plaats vindt. Wordt vervolgd!

CNET

Reageer op artikel:
Officieel: OnePlus 5G smartphone krijgt nieuw design en serie
Sluiten