Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 nov 2018

Gelekte prijskaartje 5G smartphone OnePlus duikt op

OnePlus heeft al openlijk zijn ambitie bekend gemaakt om als eerste fabrikant een 5G smartphone aan te bieden in Europa. Niet in de vorm van een OnePlus 7-variant. Tegenover een Spaanse publicatie bevestigde het merk plannen voor een losse serie aan smartphones, met een eigen naam en branding.

OnePlus gaat vol voor 5G

Daarmee komt OnePlus in het rijtje van Huawei, Samsung en misschien zelfs Apple. Allemaal fabrikanten die druk bezig zijn met 5G. Het is maar de vraag wanneer de nieuwe technologie ook daadwerkelijk interessant wordt voor de consument. Nu de netwerken nog niet live zijn, is het vooral een hoop marketinggeweld dat voorbij komt.

Maar goed, terug naar OnePlus. We weten dus al dat het 5G toestel een los, duurder model wordt. OnePlus begon ooit met de OnePlus One, een toestel dat voor 300 euro dezelfde specs bood als flagships. Ondertussen kost de nieuwste OnePlus rond de 550 euro.

5G kan een mooi vehikel voor het merk zijn om in een nog hoger prijssegment mee te spelen. Met een losse serie dus. Maar over wat voor prijspunt hebben we het dan? Gaat OnePlus ook richting de 1000 euro, net zoals Samsung bijvoorbeeld met de Note 9 deed?

100 euro duurder

Het antwoord op die vraag is nee, aldus Fudzilla. Die publicatie bewijst op basis van vermeende bronnen binnen het bedrijf dat het 5G toestel ongeveer 650 dollar gaat kosten. Dat is dus zo’n honderd euro meer dan de OnePlus 6T.

Onder de motorkap kun je de Snapdragon 855 verwachten, in combinatie met het Snapdragon 5G NR modem. Verder kun je een specspakket verwachten dat overeen komt met de OnePlus 7, een toestel dat ook nog grotendeels een mysterie is.

2019 wordt in ieder geval een interessant jaar, niet alleen vanwege 5G. Vrijwel elke grote fabrikant werkt namelijk aan een opvouwbare smartphone, een technologie die allemaal nieuwe mogelijkheden en beperkingen met zich mee brengt.

📺Check ook: Google bezig met VR schoenen waarmee je oneindig op dezelfde plek loopt

Reageer op artikel:
Gelekte prijskaartje 5G smartphone OnePlus duikt op
Sluiten