Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 dec 2018

OnePlus komt met uiterlijke releasedatum 5G toestel

Net als Samsung, en bijna elke andere Android producent, komt ook OnePlus in 2019 met een 5G toestel. Vorige week, tijdens de Qualcomm Snapdragon Technology Summit, werd bekend dat de producent met het eerste 5G toestel van Europa komt. Maar waar de eventuele releasedatum toen nog stilgehouden werd, maakt CEO Pete Lau het nu wel bekend. Althans, de eindbaas van OnePlus komt met een uiterlijke releasedatum. 

OnePlus 5G in 2019

Waar de gloednieuwe “Hole Punch” notch op de valreep van 2018 nog het jaar weet te maken, weten we nu al dat 5G hét ding van 2019 gaat worden. Samsung komt onder andere met een eigen toestel voor de feature, waarvan we het prototype al gezien hebben. Daarnaast zal ook OnePlus, als eerste in Europa, haar opwachting maken met een 5G toestel. Maar waar Pete Lau vorige week nog geen indicatie kon geven voor een eventuele releasedatum, doet hij dat nu wel.

OnePlus 6T gelekt

Tegenover CNET laat de CEO van OnePlus weten dat hij geen grote verkoopcijfers verwacht voor de feature. Volgend jaar zal 5G opkomen in de smartphonemarkt, maar staat de functie nog wel in de kinderschoenen. Dat betekend niet alleen dat producenten hun toestellen daar naar moeten maken, maar dat ook providers actie moeten ondernemen. En dat gaat zonder twijfel even duren. Desondanks dit gegeven, lanceert OnePlus wel al vrij vroeg in het jaar haar 5G toestel. In het interview laat de Lau weten dat we de telefoon voor het einde van mei kunnen verwachten. En dat is dan, uiteraard, de uiterlijke releasedatum van het toestel.

Meerdere toestellen

Zoals gezegd is de verwachting dat de markt zich in 2019 gaat richten om 5G. Dat betekend niet alleen de producenten van de toestellen, maar ook de providers. Dit resulteert in het gegeven dat de producent niet alleen haar 5G toestel op de markt brengt, maar ook de OnePlus 7. En wie denkt dat dit exact hetzelfde apparaat is, heeft het mis. De OnePlus 7 zal, naar verwachting, niet beschikken over 5G ondersteuning. Heb je behoefte aan die feature? Dan moet je toch echt voor het 5G toestel gaan.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Het 5G toestel verschijnt dus voor het einde van mei 2019. Het is nog even wachten, maar met deze McLaren Edition van de OnePlus 6T vermaken we ons nog wel de komende tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus komt met uiterlijke releasedatum 5G toestel
Sluiten