OnePlus 6 (T) krijgt wederom een handige OnePlus 7 Pro feature

Je kunt over OnePlus zeggen wat je wilt, maar niet dat ze niet meer omkijken naar oudere toestellen. Zo verschijnen er bijvoorbeeld nog regelmatig updates voor de OnePlus 6 en 6T en worden de smartphones soms zelfs voorzien van dezelfde functies als hun opvolger, de OnePlus 7. Ook nu blijkt dat weer het geval te zijn.

OnePlus 6 en 6T update

De OnePlus 6 en 6T mogen inmiddels alweer ingehaald zijn door de OnePlus 7, maar dat betekent niet dat er geen updates meer komen. Zo is vandaag versie 9.0.15 / 9.0.7 van OxygenOS uitgerold. Hiermee krijgen gebruikers onder andere toegang tot een schermrecorder.

Deze nieuwe feature verscheen voor het eerst op de OnePlus 7 Pro en geeft je de mogelijkheid om vast te leggen wat er op het scherm van je smartphone gebeurt. Al snel kwamen gebruikers erachter dat ze deze functie ook naar oudere toestellen konden omzetten. Met als gevolg dat OnePlus aangaf de feature ook naar andere apparaten wilde gaan uitrollen.

Naast de schermrecorder bevat de update ook de nieuwe Android security patch en een verbeterde schermrotatie. Hieronder een klein overzichtje van alle vernieuwingen:

  • Android security patch bijgewerkt naar versie 2019.6
  • Verbeterde schermrotatie
  • Schermrecorder functie toegevoegd

Vreemde melding op de OnePlus 7 Pro

De OnePlus 6 en 6T zijn niet de enige toestellen waarop iets nieuws gesignaleerd werd. Er waren onlangs namelijk enkele gebruikers die een zeer vreemde melding kregen. Hierdoor dachten sommige mensen dat ze gehackt waren.

Gelukkig bleek al snel dat deze meldingen veroorzaakt waren door een interne test rondom de Android Q update. OnePlus benadrukte hierbij dat gebruikers zich geen zorgen hoefde te maken dat iemand toegang gekregen had tot hun privégegevens.

OnePlus 7 Pro NES

Ook werd een aantal weken geleden bekend dat zowel de OnePlus 7 als de OnePlus 7 Pro een nieuwe kleurenoptie zouden krijgen. Het gaat hier om de Almond Limited Edition, welke inmiddels verkrijgbaar is.

Meer nieuwtjes over de producten van OnePlus zijn te lezen in het overzicht.

Reageer op artikel:
OnePlus 6 (T) krijgt wederom een handige OnePlus 7 Pro feature
Sluiten