Officiële afbeelding en video tonen OnePlus 6T (met slecht nieuws)

Normaliter zijn de T-modellen van OnePlus vooral upgrades onder de motorkap, niet qua design. Een nieuwe chip, wat extra werkgeheugen. Dat werk, maar geen innovatieve nieuwe features. Daar komt met de OnePlus 6T verandering in.

OnePlus 6T gelekt

Dat toestel had immers net zo goed de OnePlus 7 kunnen zijn. De smartphone heeft een veel kleinere notch dan zijn voorganger, de OnePlus 6. Ook heeft de fabrikant het naar verluidt voor elkaar gekregen om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Niet meer aan de achterkant dus.

Zo kan OnePlus Samsung aftroeven. De Koreaanse fabrikant komt volgend jaar met veel fanfare met de Samsung Galaxy S10. Een vingerafdrukscanner in het scherm moet daarbij de innovatieve drijfveer gaan zijn. Althans, als we betrouwbare bronnen moeten geloven.

Ook werpt Samsung zich binnenkort op toestellen met drie camera’s aan de achterkant. Daarbij brengt de fabrikant innovatieve features eerst naar zijn mid-rangers. Check hier de gelekte Galaxy A7 (2018).

OnePlus 6T

Daarin leek het even erop dat OnePlus ook zijn concurrent voor zou zijn. Vroege geruchten wezen erop dat de OnePlus 6T een driedubbele camera aan de achterkant zou hebben. De gereputeerde journalist en leaker Roland Quandt heeft dat nu helaas ontkracht.

Hij heeft een afbeelding van de OnePlus 6T gelekt, bemachtigd via een betrouwbare bron. Voorheen had de journalist het altijd bij het rechte eind, dus de kans dat deze afbeelding legitiem is, is bijzonder groot.

En tja, het is meteen duidelijk: er zitten ‘slechts’ twee camera’s aan de achterkant. Google bewijst met zijn Pixel-smartphones jaar op jaar dat het aantal camera’s niet per se uitmaakt. De Pixel 2 verslaat zelfs de iPhone Xs.

OnePlus 6T
Naast de OnePlus 6

Je kunt het dus als slecht nieuws beschouwen, ten opzichte van de OnePlus 6. In de praktijk hoeft het echter geen verschil te maken. Na het nieuws dat OnePlus officieel de headphone jack heeft geschrapt, is het echter wel zuur.

Verder is er weinig te ontdekken aan deze afbeelding. Nergens is een vingerafdrukscanner te bekennen, wat erop wijst dat de module inderdaad naar de voorkant is verhuisd. 17 oktober horen we waarschijnlijk meer!  Amazon India heeft al een pagina klaargezet, en de nieuwe OnePlus Bullets komen ook binnenkort.

Bron: WinFuture en Amazon India

Reageer op artikel:
Officiële afbeelding en video tonen OnePlus 6T (met slecht nieuws)
Sluiten