Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 23 okt 2018

Unlock OnePlus: alles wat we weten over de OnePlus 6T

Komende maandag (29 oktober) wordt het Unlock OnePlus event georganiseerd. Tijdens dit event gaat de nieuwe OnePlus 6T onthuld worden. En waar de telefoons normaal gesproken al bijzonder gewaardeerd worden, is de hype rondom dit toestel nog groter. Het draagt, naar verluidt, veel bijzondere en premium features met zich mee. Tijd om alles eens op een rijtje te zetten!

Dit is de OnePlus 6T

OnePlus weet de prijs/kwaliteit verhouding al jaren hoog te houden. Iets wat de producent met de nieuwe 6T ook gaat doen, ondanks het feit dat het toestel dit jaar wat duurder wordt. Door de nieuwe vingerafdrukscanner in het scherm, en de verdwijning van de headphone jack, wordt het toestel simpelweg iets duurder. Echter zorgen de hardware en software ervoor dat het toestel zijn geld meer dan waard is.

De ‘T’ versies van de OnePlus toestellen dragen vaak kleine verbeteringen met zich mee, maar het grote geheel blijft hetzelfde. Dat geldt dus ook voor de nieuwe OnePlus 6T, die ook beschikt over een Snapdragon 845 chip. Reken daar, minimaal, 6GB aan RAM bij op en je hebt wat dat betreft al een ijzersterke telefoon. De verwachting is wel dat het toestel een 8GB versie zal krijgen, welke voorzien kan worden van 64GB of 256GB aan opslagcapaciteit. Specificaties die in combinatie met Android 9 Pie voor een soepele gebruikerservaring moet gaan zorgen. De grotere batterij zorgt ervoor dat hij langer mee kan.

OnePlus 6T

Wijziging in het design

Onder de motorkap verandert er dus niet heel erg veel, maar daar buiten is het verschil wel aanzienlijk te merken. Zo weten we inmiddels dat de headphone jack ook bij OnePlus verleden tijd is. Deze moet weg vanwege besparing, omdat het toestel is voorzien van een vingerafdrukscanner in het scherm. Een scherm wat overigens ook aardig wat veranderingen met zich mee brengt. Zo is de OnePlus 6T voorzien van een 6.4-inch AMOLED scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Een scherm wat niet voorzien is van een grote, maar een bijzonder kleine notch. Het gaat om een druppel in de bovenkant van het scherm.

Op het gebied van de camera-game is nog weinig bekend. Wel weten we dat er een 25MP camera op de voorkant van het toestel zit. De kans dat OnePlus het zooitje op veilig speelt met een dual-camera systeem aan de achterkant, is groter dan een camera met drie lenzen.

OnePlus 6T

De OnePlus 6T gaat komende maandag, 29 oktober, aangekondigd worden tijdens Unlock OnePlus.

Reageer op artikel:
Unlock OnePlus: alles wat we weten over de OnePlus 6T
Sluiten