Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 okt 2018

OnePlus 6T: alle features en waarom hij duurder is

OnePlus heeft in een teaser video op YouTube wederom bevestigd dat het met een ingebouwde vingerafdruk scanner komt in de OnePlus 6T. Maar eigenlijk weten we veel meer over het toestel. Wij zetten alle features op een rij en leggen uit waarom hij dit jaar een stukje duurder is. 

De OnePlus 6T is net iets anders

OnePlus gaat, binnen een paar weken, de gloednieuwe OnePlus 6T aankondigen. In de afgelopen weken zijn er verschillende features naar buiten gekomen, waaronder een vingerafdruk scanner die in het scherm verwerkt zit. Maar als we alles zo op een rijtje zetten, lijkt het erop dat de 6T niet heel erg verschilt van de OnePlus 6. Echter is de verkleinde notch, qua design, een groter verandering. Maar we kijken op dit gebied puur naar de features.

En dat gevoel klopt. Op een paar nieuwe features na, is het toestel vrijwel hetzelfde. Het grootste verschil is uiteraard de vingerafdruk scanner. Daarnaast zegt OnePlus gedag tegen de 3.5 mm headphone jack en is het toestel iets beter bestendig tegen water.

Echter krijgt het toestel geen IP rating en zal hij ook niet goed bestendig zijn tegen stof. Daarnaast is de telefoon niet voorzien van wireless charging en is de kracht onder motorkap vrijwel hetzelfde. Dat betekend dus een Snapdragon 845 in combinatie met 8GB aan RAM en een opslagcapaciteit van zo’n 256GB.

OnePlus 6T

De kosten drukken

In een interview met BGR liet co-founder Pete Lau weten dat de kosten drukken het voornaamste doel is van het bedrijf. Volgens Lau zijn wireless charging en IP-ratings functies die ervoor kunnen zorgen dat dit doel niet nageleefd kan worden.

Met de ingebouwde vingerafdruk scanner wordt het toestel al €21 duurder, maar met een IP rating zou daar nog eens €30 bijkomen.

De OnePlus 6T zal vanaf 17 oktober beschikbaar zijn voor een prijs van €550.

Reageer op artikel:
OnePlus 6T: alle features en waarom hij duurder is
Sluiten