Maak kennis met de OnePlus 6T: hands-on foto’s gelekt

De OnePlus 6T is allang geen groot geheim meer. De smartphonefabrikant staat bekend om zijn onorthodoxe marketingmethodes. Daardoor weten we al best veel over de aankomende smartphone, zowel officieus als officieel.

Maak kennis met de OnePlus 6T

Het toestel wordt in oktober onthuld. Waar je normaliter van de T-varianten vooral een upgrade onder de motorkap verwacht, gaat OnePlus dit keer een stapje verder. Samsung komt in februari met de Galaxy S10, een toestel waarbij de vingerafdrukscanner in het scherm is verwerkt.

Een innovatieve feature, die Samsung als unique selling point in gaat zetten. Althans, als we de geruchtenmolen moeten geloven. OnePlus gaat zijn concurrent te snel af zijn door de OnePlus 6T te onthullen.

Het toestel heeft niet alleen een kleinere notch, maar ook een vingerafdrukscanner in het scherm. Is er dan ook slecht nieuws? Jazeker. De headphone jack wordt bijvoorbeeld geheel geschrapt. Dat heeft de fabrikant alvast officieel bevestigd, zodat we aan dat idee kunnen wennen voor de onthulling in oktober.

Nu zijn er voor het eerst duidelijke foto’s van de smartphone gelekt. Een ding is meteen duidelijk: het is bijna exact de Oppo R17 Pro. Het is niet de eerste keer dat OnePlus zijn designs baseert op een Oppo-model, en dat is niet zo gek: zowel OnePlus als Oppo vallen onder hetzelfde moederbedrijf.

De foto’s zijn opgedoken op het Chinese sociale netwerk Weibo, en laten weinig aan de verbeelding over. De notch is een stuk kleiner dan de OnePlus 6. De vorm doet denken aan een waterdruppel, net zoals, precies, de Oppo R17.

De vingerafdruk op het scherm bevestigt de innovatieve technologie. De gebruikte wallpaper lijkt met het motto van OnePlus te bevestigen dat het hier inderdaad echt om de OnePlus 6T gaat. Voorlopig houden we echter nog een slag om de arm.

Het grootste verschil tussen de Oppo R17 en OnePlus 6T zit aan de achterkant. Waar de Oppo R17 een driedubbele 3D-camera heeft, moet de OnePlus 6T het met een dubbele camera doen. De wallpaper die we zien kan ook net zo goed op een Oppo R17 gezet worden.

Oftewel, het echte bewijs blijft nog uit. Het toestel op de foto’s is ontgrendeld, dus de persoon in kwestie had in de Instellingen-app meer bewijs kunnen tonen. Ach, over enkele weken weten we meer!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de OnePlus 6T: hands-on foto’s gelekt
Sluiten