Leak bevestigt hogere prijzen OnePlus 6T (maar er is ook goed nieuws)

De OnePlus One was destijds een baanbrekende smartphone. Niet zo zeer qua specificaties, maar vooral dankzij het prijskaartje. Voor 299 dollar kreeg je de specs van een¬†flagship. Het kersverse merk veroverde niet voor niks marktaandeel door de One te presenteren als een ‘flagship-killer’. Maar hoe zit het dan met de OnePlus 6T?

De OnePlus 6T wordt prijziger…

Destijds waren flagships ook niet minstens 1000 dollar, zoals nu wel vaak het geval is, maar toch. OnePlus heeft sinds het veroveren van een significant plekje in de markt zijn prijzen elk jaar verhoogd. De OnePlus 6 kostte bijvoorbeeld 529 dollar, iets meer dan zijn voorganger.

Tijdens het bevestigen van de vingerafdrukscanner van de OnePlus 6T, hintte de fabrikant al naar nog een prijsverhoging. De OnePlus 6T heeft een vingerafdrukscanner in het scherm. De fabrikant heeft naar verluidt voor een optische implementatie gekozen, maar toch maakt het de smartphone duurder.

Maar hoeveel duurder dan? De gelekte prijzen van een Indiase retailer geven alvast een voorzichtig antwoord op die vraag. Laten we eens kijken naar de prijzen, relatief vergeleken met vorige modellen.

De OnePlus 6 kwam daar in mei 2018 uit, en kostte Rs. 34,999 (~$477) voor het basismodel. De OnePlus 6T gaat iets meer kosten, als we de gelekte details moeten geloven: Rs. 37,999 (~$518) voor de 6GB/128GB OnePlus 6T.

OnePlus 6T opslaggeheugen prijs

.. maar biedt ook meer

De kans is dus groot dat we ook wereldwijd een prijsstijging gaan zien. Aan de andere kant bevestigen deze leaks dat het basismodel ook meer opslaggeheugen heeft: 128GB in plaats van 64GB.

In die zin krijg je dus wel meer waar voor je geld, maar zie dat als OnePlus zijnde maar eens over de controverse heen te roepen. De fabrikant beweert overigens al enkele jaren niet meer te gaan voor het goedkoopste flagship.

De term flagship-killer wordt ook al jaren niet meer in marketingmateriaal gebruikt. In plaats daarvan wil de Chinese fabrikant simpelweg de beste ervaring bieden, voor een redelijke prijs. Gezien de duurdere iPhones en Android smartphones van dit jaar lijkt ze dat ook zeker te gaan lukken.

Op 30 oktober wordt de OnePlus 6T onthuld, dus dan hebben we uitsluitsel. Neem tot dan dit soort leaks met een flinke korrel zout. Wist je trouwens dat je voor de rest van je leven gratis OnePlus smartphones kunt winnen? Klik hier om mee te doen.

MySmartPrice

Reageer op artikel:
Leak bevestigt hogere prijzen OnePlus 6T (maar er is ook goed nieuws)
Sluiten