Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 10 sep 2018

OnePlus bevestigt OnePlus 6T met in-display vingerafdrukscanner

Al een tijdje hebben we te maken met allerlei geruchten rondom de aankomende OnePlus 6T. Om de zoveel tijd duiken er renders op en onlangs zelfs een paar foto’s van de verpakking. En hoewel we denken al een aardig beeld te hebben van wat we kunnen verwachten, is niks nog daadwerkelijk officieel bevestigd. Dat is tot nu. OnePlus laat nu namelijk zelf in een gesprek met CNET weten dat de smartphone in ieder geval uitgerust zal worden met een in-display vingerafdrukscanner.

OnePlus 6T met Screen Unlock

OnePlus had de scanner eigenlijk al bij de OnePlus 5T willen implementeren, maar de technologie zou toen nog niet volwassen genoeg zijn. Dit jaar dus wel en de nieuwe feature zou onder de naam Screen Unlock gaan. Hiermee wordt de 6T het eerste OnePlus toestel met een in-display vingerafdrukscanner. Om de scanner te implementeren onder het scherm heeft de smartphonemaker de binnenkant van de 6T wel moeten redesignen en het toestel iets dikker moeten maken. De 6T zou zo’n 0,45 mm dikker zijn dan met de gebruikelijke scanner aan de achterkant.

OnePlus 6T

Meer opties voor ontgrendelen

OnePlus geeft aan dat gebruikers elke dag hun toestel meerdere keren ontgrendelen en dat Screen Unlock ervoor zorgt dat ze minder stappen hoeven uit te voeren om dit voor elkaar te krijgen. Door deze feature toe te voegen aan de andere ontgrendelingsfeatures, zoals Face Unlock, hebben gebruikers de mogelijkheid om de methode te kiezen die voor hun het meest efficiënt is. En daar heeft OnePlus wel gelijk in. Soms heb je zin om je ogen even te scannen, terwijl een andere keer de vingerafdrukscanner toch handiger is. Nu hij weer terug naar de voorkant komt, kun je in ieder geval weer zien waar je je vinger neerzet.

Lancering op 17 oktober?

Behalve dat OnePlus duidelijk heeft aangegeven dat we een in-display vingerafdrukscanner kunnen verwachten, hebben ze ook een teasende screenshot vrijgegeven van de feature. Inderdaad zien we een scherm met aan de onderkant wat lijkt op een plekje voor je vinger, maar opvallend is dat er bovenin een datum staat die niet geheel willekeurig lijkt. Als OnePlus hetzelfde patroon van de vorige paar jaren aanhoudt, zou de OnePlus 6T op 17 oktober gelanceerd moeten worden en toevallig is dat ook de datum die op de screenshot pronkt. Het lijkt er dus op dat we 17 oktober de lancering van het toestel kunnen verwachten en alles eindelijk duidelijk wordt.

Onlangs kregen we ook al renders van PhoneArena, gebaseerd op wat we allemaal over het toestel weten. De kans is groot dat hij niet alleen een in-display vingerafdrukscanner krijgt, maar aan de achterkant ook uitgerust wordt met een driedubbele camera. Het zou namelijk heel goed kunnen dat de 6T zijn camera overneemt van de Oppo R17 Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Reageer op artikel:
OnePlus bevestigt OnePlus 6T met in-display vingerafdrukscanner
Sluiten