Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 dec 2018

OnePlus 6T McLaren Edition officieel onthuld: meer dan een nieuw kleurtje

OnePlus en de Britse autofabrikant McLaren hebben vanochtend in het McLaren Technology Centre een bijzondere samenwerking onthuld. Dan hebben we het over een nieuwe smartphone: de OnePus 6T McLaren Edition. Voor het eerst in jaren brengt de fabrikant een variant uit die meer toevoegt dan wat nieuwe kleurtjes.

OnePlus 6T McLaren Edition: meer dan een kleurtje

“Ontworpen met doorgedreven precisie en technologie die we hier voor het eerst gebruiken, is deze OnePlus 6T McLaren Edition ons snelste en meest geavanceerde toestel ooit. Het summum van echt vakmanschap”, aldus OnePlus CEO Pete Lau. “We zijn erg enthousiast over deze samenwerking met McLaren.”

Maar goed, wat houdt dat vakmanschap in? In de praktijk komt dat neer op twee opvallende veranderingen onder de motorkap. De OnePlus 6T McLaren Edition is bijvoorbeeld uitgerust met Warp Charge 30. Dat is een snellere standaard dan het al bizar snelle systeem van de ‘normale’ OnePlus 6T.

De fabrikant belooft een dag batterij in 20 minuten. Maar liefst 30 watt aan energie kan door je toestel stromen, zonder enige vertraging of resulterende opwarming.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

De tweede verandering is zo mogelijk nog opvallender. De OnePlus 6T McLaren Edition heeft namelijk 10GB aan werkgeheugen. Of je dat nodig hebt, is echter maar de vraag. De OnePlus 6T is met 6GB en 8GB aan werkgeheugen al veel sneller dan de gemiddelde consument nodig heeft. Maar goed, het is een leuke bonus.

Het zou geen echte samenwerking zijn als beide merken niet samen zouden komen in het design. Het kenmerkende design van McLaren zie je terug in de achterkant van het toestel. Papaya oranje zet de toon aan de achterkant, subtiel vervaagd in zwart. Het patroontje is gebaseerd op het karakteristieke koolstofvezel dat de autofabrikant sinds 1981 gebruikt.

Het logo van McLaren maakt het design af, met een mooi oplicht-effect wanneer er licht op valt. Tot slot komt het papaya oranje nog terug in de laadkabel van het toestel. Ook hebben beide fabrikanten de verpakking flink aangepakt.

Pittige prijs

In de doos zit het McLaren-logo verwerkt, vervaardigd uit F1 carbon fiber. Dat is hetzelfde materiaal dat ook in de McLaren MCL33 Formule 1 raceauto van 2018 zit. Voor de productie van het logo in de verpakking werd voor meer dan zes F1 auto’s aan carbon fiber gebruikt. Daarnaast zit er ook een boek bij het toestel, over de geschiedenis van zowel OnePlus als het automerk.

Tot slot zie je nog wat details terug in de software. De animaties zijn subtiel aangepast, in de kleuren en de stijl van McLaren.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Al met al een vrij uitgebreide variant dus, met een aantal significante veranderingen. Dat zie je echter ook terug in de prijs: De OnePlus 6T McLaren Edition is in Nederland verkrijgbaar vanaf 13 december via oneplus.com en Belsimpel. Het toestel is te koop vanaf €709,-. Nog steeds een superdeal ten opzichte ten opzichte van de concurrentie, maar het is maar de vraag of de McLaren Edition zijn meerprijs waar maakt ten opzichte van de OnePlus 6T.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ OnePlus 6T ‘McLaren Edition’
Reageer op artikel:
OnePlus 6T McLaren Edition officieel onthuld: meer dan een nieuw kleurtje
Sluiten