Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 dec 2018
Leestijd: 6 minuten

OnePlus 6T McLaren Edition hands-on review: meerwaarde of gimmick?

OnePlus heeft een bijzondere samenwerking aangekondigd met de Britse autofabrikant McLaren. Dit deden ze gezamenlijk in het Technology Centre van de Britse autofabrikant. WANT was erbij en daar kregen we de kans om als allereerste de nieuwe OnePlus 6T McLaren Edition van dichtbij te bekijken.

OnePlus 6T McLaren Edition review

Een nieuwe versie van de alom geprezen 6T die niet alleen van binnen een flinke upgrade heeft gekregen, maar ook van buiten.

Laten we dan ook aan de buitenkant beginnen. Dan hebben we het niet alleen over het toestel zelf, maar de gehele unboxing ervaring. De OnePlus McLaren Edition komt namelijk niet in een simpele verpakking, maar biedt een heuse ervaring met de nodige bijzondere extra’s.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Bij het openen van de doos kregen we direct een glimlach op ons gezicht vanwege de lader. Geen simpel plastic kabeltje, maar een lange oplaadkabel ingepakt in nylon. Dit voelt en ziet er zeer solide uit. Ook alle andere onderdelen zoals de USB C naar 3.5 mm jack dongle en de stroomadapter zijn van hoge kwaliteit, en allemaal uitgerust in de kleuren van McLaren.

Bijzondere unboxing

Daarnaast vinden we in de doos ook iets heel bijzonders dat je bij geen andere smartphone gaat vinden.

Bij de OnePlus 6T McLaren Edition krijg je namelijk een stukje carbon. Dat stukje is afkomstig van een echte Formule 1 auto die tijdens het afgelopen seizoen in actie is gekomen. Deze is met de hand omgevormd tot het logo van McLaren en tussen twee dikke glasplaten geplaatst. Zeker voor de auto en race liefhebber is dit een mooie extra voor op je bureau of schoorsteenmantel. Een stukje F1-geschiedenis!

Dan het toestel zelf. Deze is verstopt in een bijzondere verpakking, namelijk een boek. Dat hoogwaardig aanvoelende boekje begint met een aantal pagina’s waarin de geschiedenis van het befaamde merk aan bod komt. Dit verhaal wordt begeleidt door prachtige foto’s en een aantal geheimen die je met het blote oog niet kunt zien. Daarover later meer.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Speciale buitenkant

Als je de laatste pagina omslaat is hij daar dan eindelijk: de OnePlus 6T McLaren Edition. Op het eerste oog zal je niet meteen een verschil zien. Althans, totdat je hem omdraait. Wat direct opvalt is dat er onder de glazen buitenlaag carbon schuilgaat. Niet heel overdreven, maar subtiel en stijlvol. Datzelfde geldt voor de oranje rand die onderaan begint en naar boven toe overloopt naar zwart.

Dit is overigens niet zomaar oranje, maar papaya orange. Dit is dé kleur van McLaren en het is dus logisch dat deze terugkeert in het toestel. Een behoorlijk opvallende kleur, maar ze hebben deze gelukkig op een subtiele manier weten te verwerken. Het is namelijk afhankelijk van hoe het licht op het toestel valt, of je deze kleur goed kunt zien. Zo wordt de iconische kleur stijlvol verwerkt en loop je niet met een al te flamboyante smartphone op zak.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Bij het opstarten van de OnePlus 6T valt direct nog iets op en dat is dat de animaties en kleurstelling veranderd zijn. Ook hier zien we de oranje kleur van McLaren op een subtiele manier terugkomen. Het is nog steeds de OnePlus 6T, maar dan met een subtiele oranje afwerking. Een mooie middenweg dus.

Bij het opstarten wordt je begroet door de mogelijkheid om een augmented reality-app te openen. Wanneer je vervolgens de camera op het eerder genoemde boekje richt, dan gebeuren er mooie dingen die rechtstreeks uit Harry Potter lijken te komen. Je weet wel, die kranten met bewegende foto’s etc.

De foto’s in het boekje veranderen in video’s, maar pas achterin zit het hoogtepunt. Daar zie je de omlijning van een Formule 1-auto. Wanneer je die omlijning bekijkt door de camera van de OnePlus 6T McLaren Edition, verschijnt er opeens een 3D Formule 1-auto van, natuurlijk, McLaren.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Een leuke gimmick die even hoge ogen gooit, maar na de eerste unboxing en wat demonstraties aan familie of vrienden is het ook wel weer klaar. Uiteindelijk draait het natuurlijk om de smartphone zelf. Het goede nieuws is dat de OnePlus 6T McLaren Edition meer dan een nieuw kleurtje en een luxe verpakking biedt.

Meer dan een nieuw kleurtje

Dit toestel heeft namelijk 10GB aan werkgeheugen, waar de ‘normale’ OnePlus 6T maximaal over 8GB aan werkgeheugen beschikt. Op papier zeer tof, maar in de praktijk is het maar de vraag of je het verschil gaat merken, naast misschien het spelen en wisselen tussen zeer zware games.

Ik heb het toestel nu twee dagen in gebruik, terwijl ik de normale OnePlus 6T de afgelopen maand dagelijks gebruikte. Een mooie vergelijking dus. Nu komt het probleem: ik merk amper of geen verschil. Dat is tegelijkertijd ook goed nieuws. Beide smartphones, welke variant je ook pakt, zijn nog steeds de snelste toestellen van dit moment.

Waar ik wel duidelijk verschil merkte, was bij het tweede verschil tussen de normale 6T en de McLaren Edition. De nieuwe special edition beschikt namelijk over Warp Charge 30, de volgende generatie Dash Charge, een handelsmerk waar de fabrikant vanaf stapt.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Waar Dash Charge al bizar snel was, gaat Warp Charge 30 nog een flinke stap verder. OnePlus belooft een dag aan batterij binnen 20 minuten, wat in de praktijk neer komt op een 50 procent gevulde batterij. Ik kan beamen dat Warp Charge 30 inderdaad zo snel werkt.

Mooi meegenomen dus, maar ik zou de OnePlus 6T McLaren Edition niet om die specifieke reden aanschaffen. Dash Charge is al zo enorm snel, dat je zelden zult profiteren van het verschil. Maar goed, elke procent batterij tijdens korte laad-sessies is mooi meegenomen.

Die individuele nieuwe specificaties zullen je dan ook niet omver blazen. De OnePlus 6T McLaren Edition doet dat als totaalpakket echter wel. Het is een schepje bovenop wat mij betreft nog steeds de beste smartphone van 2018 is, al blijft de camera een zwakke plek.

Hoe schappelijk is het prijskaartje?

Aan de andere kant maakt OnePlus normaliter vooral het verschil met zijn prijskaartjes, en op dat vlak is de McLaren Edition toch een stuk prijziger dan de normale uitvoering. Waar de OnePlus 6T in Nederland bij 559 euro begint, kost de McLaren Edition 709 euro.

Maar ho, dat is niet helemaal een eerlijke vergelijking. De McLaren heeft namelijk 256GB aan opslaggeheugen. Het model met 256GB van de normale 6T kost 639 euro. Dan is het verschil nog maar 70 euro.

Pak dan de verbeterde specificaties erbij en een Carbon-case die je erbij krijgt, waar je normaal 26,95 euro voor betaalt, en het verschil valt reuze mee. Dan betaal je zo’n 40 euro extra voor een extra luxe uitvoering.

Voor de McLaren-liefhebber een no-brainer, maar voor de rest van de geïnteresseerden ook zeker het overwegen waard. Voor hen zou ik echter wel adviseren: als je genoeg hebt aan 128GB aan opslaggeheugen en 6GB aan werkgeheugen, ga dan voor de goedkoopste OnePlus 6T.

Dat neemt echter niet weg dat OnePlus met de OnePlus 6T McLaren Edition een unieke en luxueus toestel met een schappelijk prijskaartje heeft neergezet, zeker voor een exclusieve uitvoering.

En vergis je niet: de ‘budget-iPhone’ is nog steeds prijziger dan dit specsbeest… Wat dat betreft concurreert OnePlus enkel met zichzelf qua prijs/kwaliteit-verhouding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus 6T McLaren Edition hands-on review: meerwaarde of gimmick?
Sluiten