Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 okt 2018

OnePlus bevestigt verrassende onthullingsdatum OnePlus 6T

We moeten toch iets langer op de OnePlus 6T wachten dan men hoopte. Waar geruchten op een onthulling op 17 oktober leken te wijzen, blijkt dat nu niet te kloppen. De fabrikant heeft namelijk zojuist officieel bekend gemaakt dat de OnePlus 6T op 30 oktober onthuld gaan worden.

OnePlus 6T onthulling op 30 oktober

Eerder deze maand bevestigde OnePlus al dat het toestel een vingerafdrukscanner onder het scherm gaat krijgen. Daarmee troeft de fabrikant Samsung af, die in februari met de Galaxy S10 komt. Een van de belangrijkste features van de volgende Galaxy wordt de ultrasonische vingerafdrukscanner.

OnePlus komt daar dus al dit jaar mee. Het is meteen duidelijk dat de OnePlus 6T allesbehalve een tussenmodelletje wordt. Naast de vingerafdrukscanner kun je namelijk ook rekenen op een kleinere notch, in de vorm van een waterdruppel.

Eerdere geruchten wezen ook op een driedubbele camera aan de achterkant, maar dat werd vorige week ontkracht middels een officiële teaser. Voor fans kwam het slechtste nieuws al eerder. OnePlus heeft namelijk al officieel bevestigd dat de OnePlus 6T geen headphone jack heeft.

Gezien het bedrijf de afgelopen jaren de spot bleef drijven met Apple’s beslissing om de headphone jack te schrappen, is dat op zijn zachtst gezegd ironisch. OnePlus heeft op zich goede redenen, maar een recente poll laat zien dat het publiek daar anders over denkt.

Verder weten we al vrij veel over de nieuwste OnePlus. Onder de motorkap zit natuurlijk de Snapdragon 845, in combinatie met 6GB of 8GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen.

 

Het prijskaartje? Voor 550 dollar kun je de OnePlus 6T waarschijnlijk gaan scoren. Dat is 21 dollar meer de OnePlus 6. De CEO van de fabrikant bevestigde onlangs al dat de ultrasonische vingerafdrukscanner het toestel duurder maakt.

Het is echter maar de vraag hoe die sensor uitpakt. Recente toestellen van Oppo, Vivo en Huawei lieten zien dat de ultrasonische sensor minder goed werkt dan bestaande ontgrendelingsmethodes.  Op 30 oktober horen we meer!

Je kunt overigens zelf bij het exclusieve community-event in New York zijn. Via deze link kun je tickets aanschaffen voor de onthulling. OnePlus belooft dat de goodies die je aldaar krijgt ruim de toegangsfee in waarde zullen overschrijden.

 

Reageer op artikel:
OnePlus bevestigt verrassende onthullingsdatum OnePlus 6T
Sluiten