Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 sep 2018

OnePlus blundert met pijnlijke poll OnePlus 6T

OnePlus is altijd al een vreemde eend in de bijt geweest als het om marketing gaat. Soms gaat de Chinese fabrikant net iets te ver, maar het slaagt er altijd wel in om de aandacht te trekken. Ook met de OnePlus 6T.

OnePlus 6T, zonder headphone jack

Dit keer echter niet in de positieve zin van het woord. De ambitieuze fabrikant vroeg zijn fans online wat hun favoriete feature van de OnePlus 6 is. Een leuk idee, ware het niet dat de fabrikant al bevestigd heeft dat de OnePlus 6T geen headphone jack krijgt.

Je raadt het al: de headphone jack stond bovenaan het lijstje van de populairste features van de OnePlus 6. Dat had OnePlus wel kunnen verwachten met de timing van deze poll, en de eerdere controverse rondom de beslissing.

https://twitter.com/oneplus/status/1044209838379560961

Het Chinese merk stak de afgelopen jaren de draak met andere fabrikanten die de headphone jack schrapten, vaak juist op basis van online polls. Daarin gaven gebruikers aan dat ze een headphone jack juist belangrijk vonden.

?Check dit: Maak kennis met de OnePlus 6T: hands-on foto’s gelekt

Daardoor kon OnePlus die polls inzetten om aan te tonen dat zij naar hun fans luisteren, maar de concurrentie niet. Dat maakt deze nieuwste poll alleen maar pijnlijker, want opeens is het plaatje omgedraaid.

Het wordt interessant om te zien hoe het merk de komende weken richting de lancering met deze duidelijke lashback omgaat. Naar verwachting wordt de OnePlus 6T nog in oktober onthuld.

Droid-Life

Reageer op artikel:
OnePlus blundert met pijnlijke poll OnePlus 6T
Sluiten