Winkel zet per ongeluk preorder OnePlus 6T online

Het wordt steeds duidelijker dat OnePlus in oktober de OnePlus 6T gaat onthullen. Maar wat kunnen we van de nieuwe smartphone verwachten? Een onhandige actie van een smartphoneboer heeft nieuwe details verklapt.

Preorder OnePlus 6T gelekt

De OnePlus 6T wordt in ieder geval geen subtiele upgrade voor de OnePlus 6, zoals wel het geval was bij de OnePlus 5T. Niet alleen wordt het design van het flagship flink aangepast, ook onder de motorkap innoveert de Chinese fabrikant.

De notch is een stuk kleiner geworden, alsof het een druppel bovenaan het scherm is. Een onhandige retailer genaamd Giztop zette gisteren per ongeluk de preorder-pagina voor het nieuwe toestel live.

De URL werd vervolgens razend snel offline gehaald, maar oplettende lezers hebben de specificaties opgeslagen. Zo weten we nu dat de smartphone waarschijnlijk een 6.4-inch AMOLED-scherm heeft, met een resolutie van 2340 x 1080.

OnePlus 6T

Dankzij de minuscule notch beslaat het schermpaneel 91.5 procent van de voorkant. Helaas toonde de pagina geen productfoto’s, maar eerder gelekte renders wijzen erop dat de OnePlus 6T erg op de Oppo F9 lijkt.

Dat is niet zo gek, gezien beide fabrikanten onder hetzelfde moederbedrijf vallen. OnePlus kan zijn toestellen onder andere zo goedkoop aanbieden omdat het kan leunen op zijn grote broer. Oppo maakte onlangs overigens zelf zijn debuut in Nederland. Hier lees je daar meer over.

Wat deze nieuwe OnePlus zo bijzonder maakt, is de vingerafdrukscanner onder het scherm. OnePlus bewaart die innovatieve upgrade dus niet voor de OnePlus 7. Zo kan de ambitieuze fabrikant Samsung aftroeven, die juist met de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus de nadruk op die innovatie wil leggen.

De preorder-pagina heeft het over een “licht-gevoelige vingerafdrukscanner onder het scherm.” Waarschijnlijk gebruikt OnePlus dezelfde technologie als we kennen van de Vivo Xplay 6, geleverd door Qualcomm. Dat is opnieuw geen vreemde zet: ook Vivo is een zusterbedrijf van OnePlus.

OnePlus 6T

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 845, in combinatie met de Adreno 630 GPU. De leak van deze week toont drie verschillende varianten. Naast de keuze tussen 6GB en 8GB aan werkgeheugen, kun je qua opslaggeheugen voor 64GB, 128GB of 256GB gaan.

Neem dat soort details echter met een flinke korrel zout, tot OnePlus het toestel zelf officieel onthult. Laten we nog even naar de rest van de gelekte specificaties kijken. We zijn vooral benieuwd naar de camera aan de achterkant.

Daar vind je een combinatie tussen een 20MP, een 12MP en een TOF 3D-camera. Drie sensoren dus. Hoe dat precies gaat werken, is helaas onduidelijk. Aan de voorkant zit een 25MP selfiecamera. Qua software draait de OnePlus 6T op Oxygen OS, gebaseerd op Android 9 Pie.

Eerder gelekte informatie wijst erop dat de OnePlus 6T vanaf 16 oktober te koop zal zijn, dus binnenkort horen we meer!

 

SlashGear

Reageer op artikel:
Winkel zet per ongeluk preorder OnePlus 6T online
Sluiten