Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 sep 2018

Bingo: OnePlus 6T in volle glorie gelekt (en slecht nieuws bevestigd)

Dankzij een gelekte uitnodiging is het duidelijk dat de OnePlus 6T op 17 oktober onthuld zal worden. Ook heeft de Chinese fabrikant zelf al een aantal details bevestigd. Vandaag is het dan eindelijk echt zo ver: het toestel is in zijn volle glorie gelekt.

OnePlus 6T in volle glorie gelekt

Althans, in de vorm van zeer duidelijke renders. De afbeeldingen en de bijbehorende video zijn gelekt door Steve Hemmerstoffer, online bekend als @OnLeaks. De gereputeerde leaker heeft het met dit soort 3D-renders vooralsnog altijd bij het rechte eind gehad.

Bovendien komen deze beelden exact overeen met eerder gelekte foto’s. Oftewel, je kijkt hier echt naar de OnePlus 6T. Het toestel heeft een nog groter scherm dan zijn voorganger, de OnePlus 6.

De kin aan de onderkant is namelijk een stuk dunner. Vooral aan de bovenkant is er echter een hoop veranderd. De controversiële notch van de OnePlus 6 wordt vervangen door een kleine druppel, met subtielere curven. Net groot genoeg om de selfiecamera en een sensor erin te proppen.

OnePlus 6T OnePlus 6T OnePlus 6T OnePlus 6T OnePlus 6T

De in-ear speaker die je gebruikt om te bellen zit nu dicht bij de rand van het frame. Opvallend genoeg lijkt het LED-notificatie-lampje compleet geschrapt te zijn. Datzelfde geldt helaas ook voor de headphone jack, zoals OnePlus zelf onlangs al bevestigde.

Dat leidde tot een behoorlijk pijnlijke situatie op Twitter, waarover je hier meer kunt lezen. Aan de achterkant zien we een dubbele camera, geen driedubbele dus. Het design komt achterop bijna exact overeen met dat van de OnePlus 6.

De enige grote uitzondering is de vingerafdrukscanner. Die is achterop namelijk nergens te bekennen. De handige sensor zit nu aan de voorkant verwerkt, onder het scherm. Onder de motorkap zit de vertrouwde doch degelijke Snapdragon 845, in combinatie met 6GB of 8GB aan werkgeheugen.

Consumenten kunnen naar verluidt verder kiezen tussen 64GB, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen. Het toestel draait vanuit de doos verder direct op Android 9.0 Pie.

??‍♀️Check dit: OnePlus-killer Huawei Mate 20 Pro gelekt

 

 

MySmartPrice

Reageer op artikel:
Bingo: OnePlus 6T in volle glorie gelekt (en slecht nieuws bevestigd)
Sluiten