Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 okt 2018

Slecht nieuws voor de aankomende OnePlus 6T

Naar aanloop van de OnePlus 6T onthulling (30 oktober) kwam producent OnePlus met een teaser video vorige week. Het bedrijf bevestigde het feit dat de vingerafdrukscanner onder het scherm zit. Een feature waar we nog steeds bijzonder enthousiast over zijn, maar wel in mindere maten dan voorheen.

Slecht nieuws voor OnePlus 6T

De nieuwe OnePlus 6T wordt pas eind deze maand aangekondigd, maar de komst van een in-screen vingerafdrukscanner is al bevestigd. De grote vraag was alleen: heeft OnePlus een optische of een ultrasonic scanner gebruikt? Het antwoord op die vraag is, helaas, optisch. Dit betekend dat je vinger alsnog op een specifieke plek moet liggen om je telefoon te ontgrendelen. En dat is best wel zonde.

Dat de OnePlus 6T gebruik gaat maken van een optische scanner, wil niet zeggen dat het een slechte ervaring wordt. In tegenstelling juist. De optische scanners zijn op dit moment een stukje sneller dan de Ultrasonic scanners, waarschijnlijk de reden dat OnePlus hiervoor gekozen heeft. De eerste generatie telefoons met deze scanner, zoals de Vivo NEX, hebben goede resultaten afgeleverd.

OnePlus 6T

Je telefoon ontgrendelen kan bij het nieuwe toestel dus gewoon een prettige ervaring zijn. Volgens de producent is de optische optie alsnog sterk genoeg om de afdruk door een stapel screen protectors te lezen. Het grote verschil is dus dat je de vinger op een specifieke plek moet leggen.

Ultrasonic vs Optische scanner

Het verschil tussen een optische scanner en een Ultrasonic scanner is vrij simpel. Bij de optische scanner wordt er als het ware gebruik gemaakt van een camera. Dit maakt qua ontgrendeling niet bijzonder veel verschil, maar je moet de vinger wel exact op de goede plek leggen. Bij Ultrasonic wordt er gebruik gemaakt van sensoren waardoor het mogelijk is om je vinger op verschillende plekken te leggen. Iets wat bij de nieuwe OnePlus 6T dus niet het geval is.

OnePlus 6T

Qualcomm is op dit moment wel druk bezig met het verbeteren van de Ultrasonic tech. Waar de vorige generatie de afdrukken nog tot 300 microns dik konden lezen, is dat inmiddels alweer 800 microns geworden. De kans dat de volgende OnePlus telefoon wel beschikt over deze technologie, is vrij groot.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws voor de aankomende OnePlus 6T
Sluiten