OnePlus 6T: alle officiële specificaties en marketingbeelden gelekt

Maandag is het al zo ver, zelfs dankzij Apple een dag eerder dan verwacht: dan wordt de OnePlus 6T onthuld. De afgelopen dagen kwam de geruchtenmolen pas echt op gang. Een berg aan leaks vloog voorbij.

OnePlus 6T volledig gelekt

Verschillende winkels vermeldden het toestel al op hun site, inclusief een Duitse retailer die de prijzen al lekte voor Europa. Bingo! Ook kwamen we er de afgelopen dagen achter dat er waarschijnlijk een paars model komt.

Nu hebben we de heilige graal te pakken: een complete spec sheet met alle specificaties van de OnePlus 6T. Met als kers op de taart ook nog eens een aantal marketingafbeeldingen van de leaker Ishan Agarwal.

OnePlus 6T specificaties

Zoals we al wisten heeft de OnePlus 6T een 6.4-inch AMOLED scherm met een druppelvormige notch en dunne schermranden. Dat levert een screen-to-body ratio op van 86 procent. Gorilla Glass 5 is vervangen voor Gorilla Glass 6. In het scherm zit een optische vingerafdrukscanner, vergelijkbaar met de module van de Huawei Mate 20 Pro.

Ook dit keer focust OnePlus weer op fotografie, een vlak waarop het merk eigenlijk als een van de weinige punten achterblijft bij de veel duurdere concurrentie. Specs zeggen niet alles, maar het lijkt erop dat ze dit keer ook op dat vlak een flinke stap gaan zetten.

Onder de motorkap zit opnieuw de Snapdragon 845, wat nog steeds de beste Android-chip van dit moment is. Consumenten kunnen kiezen tussen 6GB of 8GB aan werkgeheugen. Het standaardmodel start met 128GB aan opslaggeheugen, maar je kunt ook een model scoren met 512GB.

Onder de motorkap zit (mede dankzij het schrappen van de headphone jack) een 3700 mAh batterij. Ook mooi: het toestel draait direct op Android 9 Pie, een update die bijvoorbeeld de Galaxy’s pas begin volgend jaar krijgen.

Het toestel wordt maandag 29 oktober onthuld, omdat Apple een event houdt op 30 oktober. Op 6 november kun je de OnePlus 6T online aanschaffen, of eerder tijdens een exclusieve pop-up die ook naar Amsterdam komt. Hier lees je daar meer over.

Reageer op artikel:
OnePlus 6T: alle officiële specificaties en marketingbeelden gelekt
Sluiten