Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 31 okt 2018

OnePlus 6T: nu al verslagen door ander Android toestel

Je hoeft geen nerd te zijn om te zien dat de OnePlus 6T een bijzonder krachtig toestel is. Hij is gewapend met Qualcomm’s Snapdragon 845, waardoor hij in benchmark tests goed scoort. Sterker nog, het is een van de krachtigste toestellen op de markt. Juist, een van de krachtigste. Want de OnePlus 6T verliest de strijd nog van een ander Android toestel. Is hij nu al verslagen? 

OnePlus 6T verliest

Qualcomm heeft met de Snapdragon 845 haar krachtigste chip ooit gelanceerd. Een chipset die de OnePlus 6T van gigantisch veel power weet te voorzien. Hierdoor behoort het toestel, in combinatie met het FHD 1080p display, tot de krachtigste smartphones van de markt.

Je zult je hoogstwaarschijnlijk afvragen wat een FHD display nu precies te maken heeft met de performance van het toestel. Maar verschillende onderzoeken wijzen uit dat een FHD scherm, op dat gebied veel beter uit de verf komt dan de HD schermen die de grote toestellen van vandaag voorzien van beeld. Dit heeft alles te maken met een perfecte balans tussen performance, batterijgebruik en benodigdheden van de resolutie. De combinatie tussen dat scherm en de Snapdragon 845 chipset zorgen dus voor immense kracht.

En die kracht is duidelijk terug te zien in de Benchmark test van AnTuTu. Het bedrijf is gespecialiseerd in de tests en weet de krachtige toestellen goed te onderscheiden van de wat minder krachtige. Dat de OnePlus 6T hoog scoort in die test, zal geen verrassing zijn. Maar dat hij op de tweede plaats komt te staan is wel bijzonder. Zeker vanwege het feit dat “het krachtigste toestel” al even op de markt beschikbaar is. Oftewel: de OnePlus 6T weet het nu al te verliezen van een telefoon dat we al kennen.

OnePlus 6T main foto

AnTuTu resultaten

Eerlijk is eerlijk: we zijn verrast door het feit dat de OnePlus 6T de tweede plek inneemt. Maar dat is niet de grootste verbazing die deze resultaten naar boven weten te brengen. De Huawei Mate 20 Pro is gewapend met een Kirin 980 7nm chipset, waardoor wij die als nummer 1 hadden verwacht. Maar niets is minder waar. Dat toestel eindigt niet boven, maar onder de OnePlus 6T. Het enige toestel waar de smartphone het van lijkt te verliezen, op basis van benchmark, is de Asus ROG Phone.

En dat is een bijzonder resultaat. Ondanks het feit dat de OnePlus 6T het verliest van deze Android telefoon, is dat helemaal niet zo erg. De Asus ROG is in feite een gaming device, welke om die reden van bijzonder veel krachtige specificaties voorzien is. Echter is deze telefoon helemaal niet zo compleet als de OnePlus 6T. Dus ja: de 6T is op basis van kracht niet het beste toestel van de markt. Maar wanneer je verder kijkt en weet wat het totaalplaatje biedt, dan heb je een goed beeld van deze smartphone.

OnePlus 6T verliest van Asus ROG

Benieuwd waarom wij zo enthousiast zijn over de OnePlus 6T? Check dan zeker onze review!

Reageer op artikel:
OnePlus 6T: nu al verslagen door ander Android toestel
Sluiten