Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 okt 2018

Koekje van eigen deeg: Xiaomi haalt uit naar OnePlus 6T

OnePlus begon met de OnePlus One als een complete nieuwkomer. Dankzij een opvallend lage prijs en zeer agressieve en rebelse marketing is het merk uitgegroeid tot een grote speler. In India is het zelfs de grootste smartphonefabrikant van dit moment. Tijd voor een koekje van eigen deeg, van Xiaomi. Dag OnePlus 6T!

Xiaomi Pocophone F1 vs OnePlus 6T

De rollen zijn opeens omgedraaid. OnePlus is met zijn toestellen de afgelopen jaren al op een hoger prijspunt gaan zitten. Nog steeds zijn het toptoestellen voor een aanzienlijke lagere prijs dan de flagships van Apple en Samsung, maar het gat is kleiner geworden.

Xiaomi deed dit jaar met de Pocophone F1 iets opvallends. Het Chinese merk bracht voor 300 euro een Android smartphone uit met dezelfde chip als de Galaxy S9 en de… OnePlus 6T. Opeens zit OnePlus aan de andere kant van het spelletje.

Xiaomi Pocophone F1 vs OnePlus 6T Xiaomi Pocophone F1 vs OnePlus 6T

Xiaomi weet dat maar al te goed, en benadrukt dat feit met een complete trolling-campagne in India. Opeens krijgt OnePlus dus een koekje van eigen deeg, want de campagne doet absoluut denken aan de stunts die het merk zelf uithaalde rondom de OnePlus One.

Volgens Xiaomi is de OnePlus 6T ondanks de duurdere concurrentie nog steeds overpriced. Te duur dus. De Pocophone heeft ook 6GB aan werkgeheugen, dezelfde Snapdragon 845-chip en zelfs een grotere batterij. Terwijl de Pocophone F1 bijna letterlijk de helft kost.

Ook heeft de Pocophone een headphone jack, een feature die OnePlus heeft geschrapt. Kijk, op papier klopt dit allemaal, absoluut. Wij hebben toevallig beide toestellen gerecenseerd en/of gebruikt naast elkaar, en dan merk je meteen dat het niet zo zwart/wit is.

Xiaomi Pocophone F1 vs OnePlus 6T Xiaomi Pocophone F1 vs OnePlus 6T

Qua feel en design heeft de OnePlus 6T een flinke streep voor op de Pocophone F1. Hetzelfde geldt voor de camera en andere details. Maar is de OnePlus 6T dubbel zo goed? Nee, absoluut niet. Als performance en batterijcapaciteit voor jou het belangrijkst is, dan kun je met de Xiaomi Pocophone F1 een hoop geld besparen.

Dat voelt vreemd om te zeggen, want dat is de conclusie die we zo vaak met de OnePlus-toestellen hebben getrokken. Voor de consument is dat echter goed nieuws: je hebt meer keuze dan ooit.

☀︎Check hier onze review van de OnePlus 6T

Reageer op artikel:
Koekje van eigen deeg: Xiaomi haalt uit naar OnePlus 6T
Sluiten