Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 okt 2018

OnePlus 7: OnePlus bevestigt eerste details nieuw flagship

Op 29 oktober gaat OnePlus de OnePlus 6T onthullen, een dag voor Apple’s event. Het nieuwe toestel wordt waarschijnlijk iets duurder dan zijn voorgangers, door de toevoeging van een vingerafdrukscanner onder het scherm. De OnePlus 7 doet er waarschijnlijk nog een schepje bovenop.

OnePlus bevestigt 5G smartphone

Volgend jaar komen er een hoop 5G smartphones uit. De netwerken zullen in 2019 amper gereed zijn voor al het smartphonegeweld, maar het lanceren van een 5G smartphone is een populaire marketingtruc geworden.

Gisteren beloofde Huawei nog dat het als een van de eersten met een 5G smartphone zou gaan komen. Dat geldt eigenlijk voor vrijwel alle grote Android fabrikanten, terwijl Apple nog twijfelt.

We kunnen nu OnePlus aan dat rijtje toevoegen. Qualcomm hield gisteren een presentatie waar de nieuwe Snapdragon 675 Mobile chip werd onthuld. Voor dat gebeurde, bevestigde de chipmaker dat er begin volgend jaar minstens twee 5G smartphones onthuld gaan worden.

OnePlus 7 5g

OnePlus 7?

Een van die smartphones wordt hoogstwaarschijnlijk de OnePlus 7. OnePlus CEO Carl Pei kwam tijdens dezelfde presentatie op het podium, om aan te kondigen dat zijn bedrijf al succesvol heeft getest met 5G in augustus. Sterker nog, Pei beweert dat OnePlus klaar is om zeer snel al een 5G smartphone uit te brengen.

Voor zover Pei weet is zijn 5G smartphone een van de eerste in zijn soort die op de markt zal komen. Gezien OnePlus enkel flagships lanceert, moet hij het bijna wel over de OnePlus 7 hebben dan. De kans dat het toestel nog duurder wordt door de nieuwe technologie, is groot. Of zal het om een premium variant van de OnePlus 7 gaan?

Ach, eerst hebben we nog de OnePlus 6T om naar uit te kijken. Het nieuwe toestel heeft een kleinere notch en kin, een grotere batterij en een vingerafdrukscanner in het scherm. Daarmee troeft de fabrikant Samsung af. De Galaxy S10 doet namelijk hetzelfde, maar pas in februari.

?Check dit ook: WhatsApp introduceert 4 welkome veranderingen op iOS

Engadget

Reageer op artikel:
OnePlus 7: OnePlus bevestigt eerste details nieuw flagship
Sluiten