Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 apr 2019

OnePlus CEO bevestigt: morgen nieuwe OnePlus 7?

OnePlus is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de markt. Wat begon als een gewaagde stunt op kleine schaal is nu een succesverhaal waar je U tegen zegt. De concurrentie van andere goedkope Chinese concurrenten wordt echter steeds sterker. Tijd voor een nieuw wapenfeit: de OnePlus 7.

OnePlus CEO bevestigt nieuwe gadget

Dankzij de geruchtenmolen en een stortvloed aan leaks wisten we al dat de opvolger van de OnePlus 6T eraan zat te komen. We rekenden op een onthulling in mei, maar wellicht krijgen we al eerder wat te zien. Morgen zelfs al.

Althans, dat is waar Pete Lau, de CEO van OnePlus naar hint. Volgens hem krijgen we op woensdag meer te horen over een nieuwe gadget. Dat moet toch wel de OnePlus 7 zijn dan? Geruchten wijzen er ook op dat we een OnePlus 7 Pro en een OnePlus 7 Pro 5G kunnen verwachten.

Over verwachtingen gesproken: juich niet te vroeg. De kans dat we morgen al van alles te zien gaan krijgen, is zeer klein. OnePlus kennende zal het de aftrap zijn van een serie aan nieuwsgierig makende teasers, in de aanloop naar de daadwerkelijke onthulling.

Nieuw design voor OnePlus 7

Gelukkig volgen leakers geen tergend marketingplan, en hebben we dus al een vrij goed beeld van de OnePlus 7. Gelekte beelden tonen een modern toestel met zeer dunne schermranden en geen notch. De selfiecamera zit namelijk verstopt in een pop-up module. Oftewel, de camera klapt omhoog.

Daarvoor leent OnePlus zo goed als zeker de technologie van zusterbedrijven OPPO en Vivo. De drie fabrikanten delen productiefaciliteiten. Zowel OPPO als Vivo hebben recentelijk een flagship met een pop-up camera gelanceerd en alles wijst erop dat de OnePlus 7 gaat volgen.

OnePlus 7

Het levert een strak, naadloos design op, maar er zijn ook enkele nadelen te bedenken. Denk aan het razend snelle doch niet zo veilige Face Unlock van de OnePlus 6T. Dat zal niet meer werken, gezien de selfiecamera nu eerst moet uitklappen. Op zijn minst wordt die optie een stuk minder snel en dus minder aantrekkelijk.

Bovendien zou je zeggen dat een pop-up module een stuk kwetsbaarder is dan bijvoorbeeld een notch. Ach, dat zijn allemaal vragen en twijfels die de komende weken waarschijnlijk weggenomen zullen worden.

OnePlus 7 render OnePlus 7 render OnePlus 7 render

Focus

OnePlus hoeft wat ons betreft maar op twee dingen te focussen: de bizar smooth prestaties van de software waar het merk bekend om staat, en stappen zetten op cameravlak. Dat is namelijk een belangrijk aspect waarin OnePlus het helaas vaak af moet leggen tegenover de concurrentie.

Zeker nu we naar verluidt opnieuw op een prijsverhoging kunnen rekenen wordt dat contrast steeds schrijnender. Op naar woensdag!

Meer OnePlus?

Krijg je het warm van OnePlus? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de ontwikkelingen rondom OnePlus!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
OnePlus CEO bevestigt: morgen nieuwe OnePlus 7?
Sluiten