Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 mrt 2019

OnePlus 7 feature bevestigd door nieuwe Oppo smartphone

Oppo en OnePlus behoren tot het zelfde moederbedrijf. Dat betekent dat bepaalde smartphone features gedeeld worden met elkaar. Zo verschijnen sommige functies eerst op de Oppo toestellen en zien we deze vervolgens op de OnePlus smartphones verschijnen. Met eerdere geruchten dat die laatste een pop-up camera gaat hanteren in het achterhoofd, zagen we Oppo de feature daadwerkelijk aankondigen voor de F11 Pro. Die pop-up camera voor de OnePlus 7 is dus zo goed als zeker. 

Oppo F11 Pro bevestigt OnePlus 7 feature

OnePlus en Oppo hebben een groot ding gemeen: ze behoren allebei tot hetzelfde moederbedrijf. Ondanks het feit dat ze dit niet openlijk zeggen, delen de twee hierdoor hun technologie geregeld. Zo kunnen de OnePlus toestellen je als Oppo fan bekend voorkomen en geldt dat uiteraard ook andersom. De afgelopen tijd hebben we veel geruchten gehoord rondom de gloednieuwe OnePlus 7 die dit jaar het daglicht gaat zien. Een van die geruchten vertelt ons dat het nieuwe vlaggenschip voorzien gaat worden van een pop-up camera. Iets wat door de aankondiging van de nieuwe Oppo F11 Pro zo goed als bevestigd lijkt te zijn.

Oppo onthulde gister de 6.5-inch FF11 Pro smartphone, welke geen enkele vorm van een notch met zich meedraagt. Het toestel beschikt over een 19:5:9 aspect ratio en krijgt de naam “panoramic dispay”. Om dit te bereiken heeft Oppo gebruik gemaakt van de zogeheten pop-up camera. Deze zit als het ware achter het display verborgen en, wanneer je toegang wil tot de camera, popt als het ware achter het scherm vandaan. Een systeem dat op het gebied van duurzaamheid op dit moment nog in twijfel wordt getrokken. Echter heeft de consument volgens Oppo niets te vrezen, de camera kan voor de komende zes jaar zo’n 100 keer per dag uitklappen voordat hij kapot gaat.

OnePlus 7 feature Oppo F11 Pro

Het is exact dezelfde feature die al enige tijd op leek te duiken in specificaties en renders van de OnePlus 7. Nu Oppo gebruik heeft gemaakt van exact dat systeem, kunnen we wel stellen de OnePlus er ook mee aan de haal gaat.

Overige specificaties

Uiteraard bestaat de nieuwe Oppo F11 Pro uit meer dan een indrukwekkend display. Zo is het toestel aan de buitenkant voorzien van een dual-camerasysteem met een 48MP primaire lens en een 5MP secondaire camera. Onder de motorkap beschikt de smartphone over een MediaTek P70 SoC en beschikt het over 6GB aan RAM. De F11 Pro is voorzien van een 4000mAh batterij, welke door VOOC Flash Charge 3.0 zo’n 20 minuten sneller is opgeladen dan de vorige generatie. Verder zien we dual0sim, Bluetooth 4.2 en een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel.

Wanneer het toestel precies verschijnt is op dit moment nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de 6GB/128GB variant eind deze maand beschikbaar is in India voor 24,990 roepies. Later dit jaar kunnen we het toestel ook verwachten voor de prijs van €379. Al hebben we dit bedrag wel direct omgerekend vanuit roepies. Of het prijskaartje er ook precies zo uit komt te zien is uiteraard niet officieel bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OnePlus 7 feature bevestigd door nieuwe Oppo smartphone
Sluiten