Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19/02/2019

OnePlus 7: gelekte foto verraadt nu al verrassend design

Dat OnePlus dit jaar, wederom, met twee verschillende smartphones komt mag duidelijk zijn. We weten dat we een vlaggenschip-killer als de OnePlus 7 kunnen verwachten en maken ons op voor een 5G smartphone. Maar waar we die laatste op MWC 2019 kunnen aanschouwen, laat die eerste nu al zijn gezicht zien. De eerste gelekte foto ziet het daglicht. 

Gelekte foto verraadt OnePlus 7 design

Dat we dit jaar te maken krijgen met de OnePlus 7 staat zo goed als vast. Naast het 5G toestel, welke tijdens MWC 2019 zijn debuut maakt, zien we ook een “normale” smartphone van de producent verschijnen. Van die desbetreffende OnePlus smartphone is nu een foto op het internet verschenen. Door de foto kunnen we zien dat we, mogelijk, met een pop-up variant te maken hebben. Wat ervoor zorgt dat deze desbetreffende variant er, op z’n zachts gezegd, vreemd uitziet.

Waar OnePlus vorig jaar twee smartphones voorzag van een notch, lijkt het daar bij de OnePlus 7 afscheid van te nemen. Op de foto wordt duidelijk dat we te maken hebben met een slider-smartphone, wat ervoor zorgt dat het toestel nogal vreemd oogt. Sterker nog: het ziet daadwerkelijk raar uit. De menubalk aan de onderkant lijkt compleet verkeerd te zitten en ook de knoppen aan de zijkant lijken op een vreemde locatie bevestigd te zijn. Hebben we te maken met een lolbroek op het internet of is er iets anders aan de hand?

OnePlus 7 foto gelekt

Echt of nep?

Wanneer we te maken hebben met een neppe foto, is er simpelweg een bestaand toestel op z’n kop gelegd. Vervolgens is de software voorzien van een OnePlus skin, of hebben we te maken met een creatieve photoshop koning die de notch heeft weggetoverd. Maar wat nou als dit wel een echte foto zou zijn? Dan hebben we misschien te maken met een OnePlus toestel die op allerlei verschillende manieren te gebruiken is. Dit zou uiteraard wel een gloednieuwe aanpak van de producent zijn, maar waarom ook niet? Als je dan toch een notch-loos design hanteert voor je display, waarom zou je hem dan niet op elke mogelijke manier kunnen gebruiken?

Of de foto daadwerkelijk echt is, of juist niet, is een beetje moeilijk te zeggen. De iconen op een OnePlus toestel zijn zonder twijfel op zo’n manier te tweaken en de interface lijkt het echte werk te zijn. Daarnaast lijkt de smartphone op de foto alle geruchten en leaks rondom de OnePlus 7 te bevestigen. Maar laten we dit voor de zekerheid met een korreltje zout nemen en even afwachten wat de producent gaat tonen op MWC 2019. Of weten we dat al?
Reageer op artikel:
OnePlus 7: gelekte foto verraadt nu al verrassend design
Sluiten