Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 mrt 2019

OnePlus 7 specificaties: dit is het totale gelekte plaatje

We krijgen een steeds duidelijker beeld van de OnePlus 7. Althans, als het om de specificaties van de Android smartphone gaat. We zetten het totaalplaatje zoals het er nu uitziet voor je op een rijtje.

OnePlus 7

Onlangs kregen we al de vermeende pop-up selfiecamera van het toestel te zien. Die zit niet aan de rechterkant, zoals bij de Vivo V15 Pro, maar iets meer aan de linkerkant. In ieder geval niet in het midden.

Scherm, scherm en nog eens scherm

Vivo is een zusterbedrijf van OnePlus. Verder kun je rekenen op een 6.5-inch Optic AMOLED-scherm met een ultrasonische vingerafdrukscanner onder het scherm. De schermresolutie bedraagt waarschijnlijk 2340 x 1080 pixels.

Dankzij de uitklapbare camera heeft de OnePlus 7 hoogstwaarschijnlijk geen notch of holepunch-camera. Neem deze specificaties echter met een gezonde korrel zout. De bronnen zijn over het algemeen zeer betrouwbaar, maar tot de CEO zelf op het podium staat is niks zeker.

OnePlus 7 render

Aan de voorkant van het toestel zit een subtiele speaker-grille, verborgen in de behuizing boven het scherm. Al met al levert dat naar verluidt een screen-to-body ratio op van 95 procent.

Drie camera’s aan achterkant

De kans is groot dat de OnePlus 7 erg op de Vivo V15 Pro gaat lijken, met het grootste verschil aan de achterkant. Daar zit een cameracombinatie die het dichtst in de buurt van de Oppo R17 Pro komt. Precies: het andere zusterbedrijf van OnePlus.

OnePlus 7 render

Het gaat om drie camera’s. Een 12MP camera met een diafragma van f1.5, een 20MP camera met een diafragma van f2.6 en een Time of Flight-sensor. Dat is een dieptesensor. Daarnaast kun je (uiteraard) rekenen op een LED-flash.

Aan de rechterkant van de OnePlus 7 zit de powerknop, inclusief opnieuw een alert-switch. Aan de linkerkant kun je een volumeknop verwachten. Aan de bovenkant van het toestel zit waarschijnlijk één microfoon, aan de onderkant twee.

OnePlus 7 render

Selfiecamera

De selfiecamera klapt waarschijnlijk omhoog wanneer je de selfiemodus activeert in de camera-app. Gezichtsherkenning behoort dus naar verwachting niet meer tot de mogelijkheden. Het gaat om een 16MP selfiecamera met een diafragma van f/2.0 en geen LED-flash.

Een flinke waslijst aan specificaties en details. Voor het volledige plaatje moeten we waarschijnlijk nog een maandje of twee wachten.

SlashGear

Reageer op artikel:
OnePlus 7 specificaties: dit is het totale gelekte plaatje
Sluiten