Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27/02/2019

OnePlus 7: deze high-end feature gaat wederom ontbreken

Sinds 2014 levert OnePlus sterke smartphones voor een relatief lage prijs. Zo was de OnePlus 6T een uitstekend toestel met hoogstaande specs voor de helft van de prijs van een iPhone XS. Om dit te bereiken moeten sommige high-end features aan de kant geschoven worden. Iets wat bij de aankomende OnePlus 7 ook het geval gaat zijn. En de fans, die zullen met deze specifieke feature niet bepaald blij zijn.

High-end feature ontbreekt ook bij OnePlus 7

De OnePlus 6T behoort zonder twijfel tot een van onze favoriete smartphones van het afgelopen jaar. Hij is krachtig, ziet er strak uit en beschikt over een indrukwekkende batterij. Zeker wanneer je het vanuit prijs/kwaliteit perspectief bekijkt, is het een bijzonder goede telefoon. Echter zijn er wel wat high-end features zoals waterdichtheid en Wireless Charging die ontbreken op de 6T. Tijdens het Mobile World Congress heeft CEO Pete Lau bekend gemaakt dat die laatste feature, draadloos opladen dus, ook bij de nieuwe OnePlus 7 gaat ontbreken.

Pete Lau heeft het niet met specifieke woorden gezegd, maar Wireless Charging gaat simpelweg ontbreken op de OnePlus 7. In een interview met CNET meldt de eindbaas dat de oplaad-mogelijkheden van OnePlus tot de beste van de markt behoren. Iets waar Wireless Charging nog een voorbeeld aan kan nemen naar zijn idee.

“OnePlus charging behoort tot een van de beste van de markt. Wireless Charging is verre van Inferieur”

OnePlus 5G toestel Pete Lau 2019
OnePlus CEO Pete Lau

Wel in een volgende OnePlus?

Exact een zelfde soort opmerking dat de CEO over andere technologische ontwikkelingen gaf. Dit terwijl veel van deze ontwikkelingen door bijna alle andere smartphone-producenten zijn opgepakt. Zo wist Pete Lau ontzettend lang vol te houden dat een NFC chip niets toe te voegen had in de smartphones, maar besloot hij deze uiteindelijk wel te plaatsen. Hetzelfde gebeurt nu met Wireless Charging, waar veel fans van OnePlus toch echt al eventjes naar vragen. Kans dat de feature in een volgende OnePlus komt is wel redelijk groot, zeker wanneer de technologie zich sterk ontwikkelt.

Draadloos opladen is niet geheel inferieur, maar we snappen ergens wel wat de CEO zegt. In vergelijking met bedraad laden, is draadloos opladen wel aanzienlijk minder goed ontwikkeld. Zeker wanneer je de fast-charger van OnePlus hebt. Wireless Charging werkt en is ontzettend handig, maar wie snel wil opladen moet voor de “normale” manier gaan. In dat opzicht zegt de CEO niet heel veel geks. Maar nogmaals, OnePlus gaat er niet aan kunnen ontkomen om ooit gebruik te maken van de feature.

Reageer op artikel:
OnePlus 7: deze high-end feature gaat wederom ontbreken
Sluiten