Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 feb 2019

MWC 2019: zien we morgen de OnePlus 7 voor het eerst?

OnePlus is tijdens MWC 2019 volle bak aanwezig met zijn 5G smartphone. Echter is er nog een toestel wat, volgens de verwachtingen, onthult gaat worden op de beurs. Uitnodigingen voor een behind closed doors event genaamd “Reimagine the Future” zijn de deur uit en wat daar precies getoond gaat worden is niet bekend. Echter lijkt het Engelse Daily Express achter het antwoord te zijn gekomen. We zien morgen de OnePlus 7 voorbij komen. 

Ziet de OnePlus 7 morgen het daglicht?

Als we de berichten van het Engelse Daily Express mogen geloven, krijgen we morgen voor het eerst de OnePlus 7 onder ogen. Producent OnePlus organiseert morgen een behind closed doors event op de beursvloer van MWC 2019 en de geruchten schieten alle kanten op. Eerdere berichten wisten te melden dat het 5G toestel getoond zou worden, maar dat gebeurt nu openlijk in meerdere events. Sterker nog: aanwezigen op de beurs kunnen zelfs al met een prototype aan de slag. Hierdoor weten de geluiden, vooral uit het artikel van Daily Express, te neigen naar een eerste blik op de OnePlus 7.

Volgens de informatie krijgt de OnePlus 7 een heel nieuwe design. Het nieuwe 4G model krijgt, naar verluidt, een uitschuifbare selfiecamera. Hierdoor weet OnePlus de notch en de punch-hole te ontwijken. Dit zagen we eerder ook al in de Find X verschijnen, wat een smartphone is van OnePlus’ moederbedrijf Oppo. Kans dat de OnePlus 7 dezelfde technologie overneemt is groot, zeker gezien het feit dat beide producenten technologie vaak met elkaar delen. Iets wat in deze uitgelekte OnePlus 7 foto ook uit lijkt te stralen.

OnePlus 7

Mocht de OnePlus 7 een slider telefoon worden, dan krijgt hij wel degelijk een grote upgrade ten opzichte van de OnePlus 6T. Maar we hebben simpelweg te weinig informatie om die twee met elkaar te vergelijken. Wel kunnen we zeggen dat het toestel waarschijnlijk eind dit jaar verkrijgbaar wordt. Pete Lau heeft namelijk aangekondigd dat het 5G toestel in het tweede kwartaal van 2019 lanceert. Mocht OnePlus zijn eigen strategie aanhouden, dan zullen we de OnePlus 7 dus niet in de eerste helft van 2019 voorbij zien komen. Maar dat is slechts een verwachting.

Opvouwbare smartphone?

Er zijn op dit moment weinig mensen die er aan denken, maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat OnePlus een opvouwbare smartphone tentoon stelt morgen. De kans is overigens groter dat we de OnePlus 7 zouden zien, maar de mogelijkheid is wel degelijk aanwezig. Zo is de slogan “Reimagine the Future” er eentje die we niet zo snel aan OnePlus zouden koppelen. Zeker wanneer je beseft dat het 5G toestel al open en bloot op de beursvloer te zien is. In de loop der jaren heeft OnePlus het qua slogan’s voor de 4G toestellen het best bescheiden gehouden. Kans dat we dus daadwerkelijk “The Future” te zien krijgen is dus wel degelijk aanwezig.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

Zeker wanneer je bedenkt dat OnePlus vaak eerst kijkt wat Oppo doet qua ontwikkelingen. En gezien het feit dat die producent gisteren een opvouwbare smartphone heeft geïntroduceerd, zou het zomaar eens kunnen zijn dat OnePlus hetzelfde doet. Maar nogmaals, het is slechts een verwachting van onze kant. We zouden tot morgen moeten wachten (of langer) om het verlossende antwoord te krijgen.

Reageer op artikel:
MWC 2019: zien we morgen de OnePlus 7 voor het eerst?
Sluiten