Mark Hofman
Mark Hofman Tech 27 mei 2019

OnePlus 7 Pro update: deze camera-problemen zijn gefixt!

De OnePlus 7 Pro is zonder twijfel de duurste en meest geavanceerde smartphone van het bedrijf ooit, maar dat wil niet zeggen dat er geen problemen te vinden zijn. Fans van het merk lieten vorige week weten dat ze vooral teleurgesteld zijn in de camera van het vlaggenschip. OnePlus beloofde een update die de problemen zou fixen en deze rolt vandaag dan uit. Deze camera-problemen zijn, mogelijk, gefixt! 

OnePlus 7 Pro update fixt deze camera-problemen

Sinds de lancering van de 7 Pro heeft OnePlus alle remmen losgelaten op het gebied van marketing. Van benchmark scores tot aan reviews van over de hele wereld: de smartphone werd als een malle gepromoot. Maar waar dit goed is voor de extra aandacht, zorgt het er ook voor dat de verwachtingen hoog liggen. Iets te hoog misschien. Afgelopen week werd duidelijk dat de OnePlus 7 Pro misschien helemaal niet aan die verwachtingen voldoet, vooral niet op het gebied van de camera. Het forum van de producent stond vol met klachten over het systeem. De producent beloofde destijds een fix door middel van een update. En die update ziet nu het daglicht.

OnePlus 7 Pro

Op het OnePlus forum deelt het bedrijf de lijst met fixes die het heeft uitgevoerd in deze nieuwe update. Naast de geoptimaliseerde “Double Tap to Wake” feature, moet ook de vertraging van geluid bij Bluetooth apparaten (voornamelijk tijdens het spelen van games) gefixt zijn. Maar de meeste interesse ligt ’em toch echt in de lijst met fixes voor de camera-problemen. En die is misschien wel iets korter dan OnePlus fans misschien gehoopt hadden.

Dit is er opgelost door middel van de update:

  • Verbeterde beeldkwaliteit in HDR scenarios
  • Verbeterde beeldkwaliteit in slecht licht
  • Witbalans-problemen opgelost voor aantal scenarios
  • Focus-problemen opgelost voor aantal scenarios

Zoals te zien is zijn er kleine punten aangepakt door OnePlus. Grote pijnpunten als de algemene kwaliteit van de camera missen bijvoorbeeld nog in de lijst met fixes. Mensen die problemen hebben met de telephoto zoom hoeven daar overigens geen fix voor te verwachten. In een reactie op het probleem meldt OnePlus dat deze feature “werkt zoals het bedoeld is”.

Reageer op artikel:
OnePlus 7 Pro update: deze camera-problemen zijn gefixt!
Sluiten