OnePlus 7 Pro gebruikers hebben last van “geesten”

Toen OnePlus jaren geleden met zijn allereerste flagship-killer aan kwam zetten, waren er redelijk wat klachten over het touchscreen. Door de jaren heen werden de toestellen steeds beter en geavanceerder en dit jaar werd dan ook het strakste model van de smartphonemaker tot nu toe gelanceerd: de OnePlus 7 Pro. Helaas blijkt juist deze weer last te hebben van vreemde scherm problemen. Bij verschillende gebruikers reageert het display namelijk op aanrakingen, die er helemaal niet zijn.

Ghost touches

Deze willekeurige taps worden gekscherend “ghost touches” genoemd, aangezien het lijkt alsof er misschien een geest bezig is op je toestel. Zo reageren apps zomaar, terwijl de smartphone bijvoorbeeld gewoon op tafel ligt. Inmiddels is OnePlus gelukkig op de hoogte van het probleem en hebben ze het fenomeen weten te reproduceren op het 90Hz OLED display van de OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7 Pro

Niet alle OnePlus 7 Pro’s bezeten

Een app waarbij je het probleem makkelijk kunt gadeslaan is CPU-Z, maar ook in andere apps zijn de zogenaamde ghost touches gespot. Als je een OnePlus 7 Pro hebt, hoef je echter niet meteen in paniek te raken. Het probleem schijnt namelijk niet bij alle 7 Pro toestellen voor te komen. We hopen uiteraard dat de “geest” in de getroffen toestellen met een update uitgedreven kan worden en houden je op de hoogte.

Onlangs kreeg de OnePlus 7 Pro al een nieuwe update om één van de meest teleurstellende features van het toestel te fixen. Omdat het toestel relatief duur is voor de smartphonemaker, waren de verwachtingen daardoor ook wat hoger. Helaas stelde de camera bij de lancering erg teleur, maar met een update is het HR effect aanzienlijk verbeterd en is de Nightscape modus wat krachtiger geworden.

The Verge

Reageer op artikel:
OnePlus 7 Pro gebruikers hebben last van “geesten”
Sluiten