Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 28 mei 2019

OnePlus 7 Pro: gebruikers ontdekken nóg een mankement

De OnePlus 7 Pro mag dan wel het de duurste en meest uitgebreide toestel zijn dat het bedrijf ooit heeft uitgegeven, er blijken genoeg mankementen te zijn. Waar er vorige week werd geklaagd over de camera is er nu nog een probleem opgedoken.

OnePlus 7 Pro

OnePlus heeft haar recente vlaggenschip toestel met zoveel enthousiast gepromoot, dat de verwachtingen torenhoog lagen. Vermoedelijk heeft dat er mede voor gezorgd dat veel gebruikers enigszins teleurgesteld waren.

Het forum van de fabrikant stond namelijk vol met klachten. Mensen bleken met name ontevreden over de camera. Er lijkt nu echter nog een ander probleem aan het licht gekomen te zijn. Meerdere gebruikers hebben onlangs aangegeven dat ze tijdens het bellen een ongewenst geluid horen.

Het zou hier gaan om een soort pieptoon die uit de oor speaker komt tijdens een oproep. Gebruikers beweren zelf al van alles te hebben geprobeerd om het op te lossen. Denk hierbij aan het verwijderen van de SIM kaart en het uitschakelen van functies zoals Wi-Fi en Bluetooth. Dit haalde volgens hen niets uit.

OnePlus zelf heeft nog niet gereageerd op de klachten. Al vermoeden we dat het bedrijf dit probleem een deze dagen zal oppakken. Waarschijnlijk komt er binnenkort een update die het ongemak ongedaan zal maken.

Camera problemen

Onlangs waren er ook al problemen met de camera van het OnePlus 7 toestel. Er werd onder andere geklaagd over de witbalans en de focus tijdens het fotograferen. Ook vonden sommige gebruikers de algemene kwaliteit van de camera te laag.

Een aantal van deze zaken is gelukkig opgelost door middel van de recente OnePlus 7 Pro update. De kans dat er ook zo’n oplossing komt voor het probleem met de pieptoon is daarom vrij groot. Gebruikers zullen alleen even geduld moeten hebben.

Meer recente ontwikkelingen omtrent de OnePlus 7 Pro en andere toestellen van het merk lees je in ons OnePlus overzicht.

Reageer op artikel:
OnePlus 7 Pro: gebruikers ontdekken nóg een mankement
Sluiten