Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 14 mei 2019

OnePlus 7 en 7 Pro zijn een feit: alles over de nieuwe toestellen

De geruchten rondom de nieuwe OnePlus 7 (Pro) schoten de afgelopen maanden als paddenstoelen uit de grond. De producent maakte vanavond overigens een einde aan alle geruchten door de twee toestellen te onthullen. Tijd om kennis te maken!

OnePlus 7 en 7 Pro onthuld door OnePlus

De afgelopen jaren heeft OnePlus zich keihard op de kaart van de smartphone-markt weten te zetten. Met een hoge prijs/kwaliteit verhouding heeft de producent de harten van de consumenten weten te veroveren. Eind vorig jaar maakten we kennis met de 6T die, ook zeker volgens ons, heel veel te bieden had. Maar met de komst van een nieuw vlaggenschip, komen ook de geruchten voor de opvolgers. En die opvolgers zagen vandaag het daglicht.

OnePlus heeft vanmiddag de gloednieuwe OnePlus 7 en 7 Pro onthuld. De producent heeft er, in tegenstelling tot wat het normaal gesproken doet, voor gekozen om twee varianten van de smartphone uit te brengen. Waar het ene toestel voornamelijk een vervolgstap is voor de 6T, is de Pro-variant iets compleet anders. Tijd om er eens goed naar te kijken.

OnePlus 7 Pro

Dit is de nieuwe OnePlus 7

Zoals we hierboven al wisten te melden is de nieuwe OnePlus 7 een “normale” verbetering op de OnePlus 6T. Het design van het toestel is zo goed als hetzelfde gebleven, maar het camerasysteem oogt net iets anders. Waar de flitser normaal gesproken onder het systeem zit, is deze nu verwerkt. Maar dat is uiteraard niet het enige wat veranderd is. De OnePlus 7 maakt gebruik van Sony’s IMX586 wat betekent dat hij voorzien is van een 48 megapixel sensor met OIS en EIS ondersteuning. Deze wordt bijgestaan door een 5 megapixel camera en de gloednieuwe UltraShot-technologie.

Dat hij qua design hetzelfde is gebleven is, wat ons betreft, alleen maar positief. Het toestel beschikt dus wederom over een 6.41-inch display met een druppelnotch en een in-screen vingerafdrukscanner. Daarnaast zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd bij het toestel, waaronder de nieuwe Qualcomm Snapdragon 855 chipset.

OnePlus 7 Pro

Het toestel beschikt, als eerste van de markt, over UFS 3.0. Daarbij is de OnePlus 7 voorzien van Dolby Atmos-stereoluidsperkers, RAM-Boost en nieuwe schermontgrendelingstechnologie. Die vingerafdrukscanner die je in de OnePlus 6T ook al had, is dus een aanzienlijk stuk sneller geworden.

Een goede upgrade ten opzichte van de OnePlus 7. Maar de magie zit hem in de Pro-variant.

Maak kennis met de OnePlus 7 Pro

Waar de OnePlus 7 voornamelijk een stap vooruit is vanaf de 6T, is de Pro-variant van het toestel iets compleet anders. De producent heeft alles waartoe het in staat is, toegepast op dit toestel. Kortom: waar de OnePlus 7 gerust een high-end smartphone te noemen is, kunnen we dit gerust een premium-toestel noemen.

Ten eerste beschikt de OnePlus 7 Pro over een full-screen design. En wat voor een. We hebben te maken met een 6.67-inch QHD+ AMOLED- scherm dat beschikt over een aspectratio van 19,5:9. Iets dat voornamelijk van pas komt bij het kijken van films of het spelen van games. Dankzij de HDR10 en HDR10+ ondersteuning, en het volledige scherm, komen deze beter naar voren dan ooit.

OnePlus 7 Pro

Om het scherm te voorzien van een all-screen design is de OnePlus 7 Pro voorzien van een pop-up camera. Deze schiet als het ware uit het toestel wanneer je de camera op selfie-stand zet. Dit ding is volgens de producent dusdanig afgewerkt en getest, dat vuil of viezigheid geen schade aan kan brengen. Al moeten we dat nog wel met onze eigen ogen zien.

Triple-camerasysteem

Zoals OnePlus een tijdje geleden al stiekem onthulde beschikt de Pro over een triple-camerasysteem. Dit systeem beschikt over een 48 megapixel sensor met OIS, een 8 megapixel 78mm telelens en een 16 megapixel groothoeklens. Deze worden ondersteund door een drievoudig autofocussysteem dat gebruik maakt van technologie om in elke omstandigheid foto’s te nemen. Of je nu daglicht hebt of weinig licht: je foto wordt gewoon, op hoge kwaliteit, genomen.

OnePlus 7 Pro
Fast & Smooth
De Slogan van de OnePlus 7 serie luidde de afgelopen tijd als “Fast and Smooth”, maar wat bedoelde de producent daar nu precies mee? Het heeft alles te maken met de Snapdragon 855 met maximaal 12GB aan werkgeheugen en de nieuwe RAM boost feature. Hiermee worden apps, die je vaak gebruikt, op de achtergrond ingeladen om vervolgens zo snel mogelijk geopend te kunnen worden.
Iets dat in combinatie met UFS 3.0 (voor pure snelheid als het gaat om het laden van films of games), Warp Charge 30 (die de 4000 mAh batterij in twintig minuten voor 50% oplaad) en de snellere vingerafdrukscanner (die het toestel opent in 0,21 seconden) volledig naar buiten komt.
OnePlus 7 Pro
Goed voor gaming
De OnePlus 7 Pro is volgens de producent zelf hét toestel voor het spelen van games. Dit heeft niet alleen te maken met de Dolby Atmos-technologie en de dual stereospeakers, maar ook met de nieuwe Haptic Vibration-motor. Het toestel kan hierdoor meerdere niveaus van trilling intensiteit leveren.
Naast het geluid en de ervaring wordt het toestel ook goed gekoeld. Dit komt door de 10-laags Liquid Cooling en de Game Mode die op het toestel te vinden is. Die laatste optimaliseert zowel je GPU als CPU prestaties.
OnePlus 7 Pro
Kortom: de OnePlus 7 Pro is hét ultieme toestel voor fans van OnePlus.

Prijzen en beschikbaarheid

Uiteraard gaat er wel degelijk een ander prijskaartje gepaard met de OnePlus 7 als met de Pro-variant. Er zijn verschillende varianten van beide toestellen beschikbaar en wat dat betekent voor de portemonnee zie je hieronder.

Dit zijn de prijzen van de OnePlus 7:

  • 6GB RAM / 128GB | €559
  • 8GB RAM / 256GB | €609

Dit zijn de prijzen van de OnePlus 7 Pro:

  • 6GB RAM / 128GB | €709
  • 8GB RAM / 256GB | €759
  • 12GB RAM / 256GB | €829

Beschikbaarheid

De OnePlus 7 verschijnt in de kleur Mirror Gray en is vanaf juni 2019 beschikbaar. De OnePlus 7 Pro is in de kleuren Mirror Gray en Nebula Blue vanaf 21 mei 2019 te koop. Wie aan de slag wil met de Almond versie van het toestel moet ook tot juni 2019 wachten.

Reageer op artikel:
OnePlus 7 en 7 Pro zijn een feit: alles over de nieuwe toestellen
Sluiten