Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 apr 2019

Plottwist: we hebben slecht nieuws over de OnePlus 7

Sinds januari zijn er meerdere foto’s en renders gelekt van de OnePlus 7. Keer op keer werd bevestigd dat het toestel geen notch krijgt, maar een pop-up camera. Een logische zet, gezien zusterbedrijven Vivo en OPPO hetzelfde deden met hun flagships.

OnePlus 7 vs OnePlus 7 Pro

De doorgaans zeer goed ingelichte leaker Steve Hemmerstoffer komt nu echter met een flinke plottwist. Op de vooravond van de aanloop naar de daadwerkelijke onthulling, want morgen kun je de eerste officiële teaser verwachten.

Maar goed, de plottwist dus: we wisten al dat er dit jaar een OnePlus 7 en een OnePlus 7 Pro komt. Het slechte nieuws is dat de pop-up camera op de OnePlus 7 Pro zit, niet op het reguliere model.

De normale OnePlus 7 heeft gewoon een druppelvormige notch, net zoals je gewend bent van de OnePlus 6T. Sterker nog, het scherm en de rest van het design zal nagenoeg identiek zijn.

OnePlus 7 OnePlus 7

Het enige kleine verschilletje wat we kunnen vinden is de in-ear speaker grill. Die is op de OnePlus 7 een stuk breder dan op de OnePlus 6T.

Voor het strakke notch-loze design dat we de afgelopen weken steeds te zien kregen, zul je dus de OnePlus 7 Pro moeten aanschaffen. Althans, als we de bronnen van Hemmerstoffer moeten geloven. Gezien zijn track record kun je er echter vanuit gaan dat dit klopt.

Prijzen?

We hebben nog geen gelekte prijzen te pakken, maar je kunt er uiteraard op rekenen dat de OnePlus 7 Pro een stuk prijziger wordt. En dat terwijl de OnePlus 7 überhaupt al iets prijziger wordt dan de OnePlus 6T. Pittig.

OnePlus hamert allang niet meer op zijn lage prijzen, maar het blijft voor velen wel de factor die het verschil maakt. Op cameravlak moet de Chinese techgigant bijvoorbeeld vaak nog zijn meerdere erkennen in de duurdere concurrentie. Met de OnePlus 7 en vooral de OnePlus 7 Pro zorgt de fabrikant ervoor dat je als consument nog meer voor het nieuwste van het nieuwste moet betalen.

Maar goed, laten we niet te vroeg oordelen. Morgen krijgen we naar verluidt de eerste teaser te zien. Wie weet wordt de normale OnePlus 7 juist een goedkoper model, en schommelt de Pro rondom het prijspunt dat we gewend zijn van de fabrikant. Een kleine kans, maar voorlopig blijft het een kwestie van afwachten.

Meer OnePlus?

Krijg je het warm van OnePlus? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de ontwikkelingen rondom OnePlus!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

PriceBaba

Reageer op artikel:
Plottwist: we hebben slecht nieuws over de OnePlus 7
Sluiten