Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 20 mei 2019

OnePlus 7 Pro: slecht nieuws voor mensen met schade

Ondanks het feit dat je er zo voorzichtig mogelijk mee om gaat, blijven smartphones fragiele producten. Schade is bijna niet te voorkomen, maar gelukkig zijn smartphones anno 2019 goed te repareren. Althans, dat ligt aan het merk van je toestel. De nieuwe OnePlus 7 Pro lijkt een ijzersterk toestel te zijn, maar valt op het gebied van reparatie toch wat tegen. 

OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 pro staat er om bekend een zeer robuuste telefoon te zijn ondanks dat deze geen officiële IP rating heeft. OnePlus beweert onder andere dat het toestel vocht bestendig genoeg is om ongelukjes te overleven. Het feit dat een toestel robuust en hermetisch gesloten is heeft ook zo zijn nadelen. Je wilt dan misschien dat een toestel zo sterk als een tank is, maar niet dat deze op een tank gaat lijken. Dit alles zorgt ervoor, zoals Youtuber JerryRigEverything onlangs ontdekte, dat de OnePlus 7 Pro lastig te repareren is. In tegenstelling tot zijn gebruikelijke filmpjes, was zijn laatste avontuur niet bedoeld om het binnenwerk van de OnePlus 7 Pro bloot te leggen. Het doel was daarentegen om de achterkant van de telefoon doorzichtig te krijgen.

Vervolgens was zijn tweede doel om de geheimen van de gemotoriseerde camera bloot te legen zonder dat deze daarbij kapot ging. Het goede nieuws is dat hij in beide wist te slagen. De gekleurde laag op het glas van de achterkant bleek na verhitting er redelijk makkelijk eraf te pellen. Het glas was wat mat van zichzelf, wat extra karakter gaf aan het unieke uiterlijk van een telefoon met een doorzichtige achterkant. De uitschuifbare camera is daarentegen niet heel uitzonderlijk, maar geeft het toestel wel wat speciaals. De camera heeft veel weg van de Vivi NEX S en toont daarbij zijn familie band. Ondanks de bewegende delen leek hij vrij robuust te zijn.

Het slechte nieuws is dat het demonteren van het toestel een hele klus blijkt te zijn. Daarbij is er een risico op onherstelbare schade. Niet alleen is er veel meer lijm gebruikt dan normaal, ook het kabeltje van de flitser zal vermoedelijk breken als je een beetje te lomp doet.

Meer nieuws en weetjes omtrent de OnePlus 7 is te lezen in ons overzicht.

Reageer op artikel:
OnePlus 7 Pro: slecht nieuws voor mensen met schade
Sluiten