Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 mei 2019

OnePlus 7 Pro maakt einde aan een teleurstellende feature

Aanstaande dinsdag worden de gloednieuwe OnePlus 7 Pro aangekondigd. De producent brengt, in tegenstelling tot voorgaande jaren, in een keer twee toestellen uit. Van deze toestellen is de Pro de meest complete versie waarmee de producent ook direct een einde maakt aan een feature waar fans vorig jaar teleurgesteld over waren. Dat meldt CEO Pete Lau in een interview. 

OnePlus 7 Pro maakt einde aan teleurstellende feature

Waar OnePlus rond deze tijd van het jaar normaal gesproken een vlaggenschip uitbrengt, gaat het bedrijf dit keer voor twee vlaggenschepen. Naast de OnePlus 7 kunnen we dit jaar ook een Pro versie verwachten, zo meldde CEO Pete Lau kort geleden. Het idee achter dit toestel is het ontwerpen van een premium smartphone zonder daar een premium prijskaartje aan te hangen. Iets dat bij veel fans voor hoge verwachtingen zorgt. Afgelopen jaar, met de OnePlus 6T, was er een probleem dat nogal vaak terugkwam op platformen als Reddit. Het zou gaan om de manier waarop de telefoon zou vibreren. OnePlus luisterde, bekeek het probleem en lost het met de 7 Pro volledig op.

OnePlus CEO Pete Lau
OnePlus CEO Pete Lau

Dat is wat CEO Pete Lau in een interview met CNET bekend heeft gemaakt. De smartphones is volgens de eindbaas voorzien een trilling die vele malen meer aanwezig is dan bij de voorgaande toestellen. Iets dat vooral goed naar voren komt bij notificaties en het gebruik van het toetsenbord. De nieuwe feature zorgt ervoor dat een van de meest voorkomende klacht van de OnePlus toestellen verdwijnt. Vooral op Reddit werd er vorig jaar veel gesproken over de vibratie en de problemen die daarmee gepaard gaan. Zo miste veel mensen, door de lage kwaliteit van de vibratie-motor, bijvoorbeeld hun notificaties. Volgens Pete Lau heeft OnePlus dit probleem voorbij zien komen en is het inmiddels opgelost.

“We luisteren constant naar de feedback van de community over welke features en karakteristieken elementen ontbreken bij de toestellen. Het helpt ons om te focussen op bepaalde punten.”

Grotere motor

Om het probleem met de zwakke trillingen op te lossen heeft OnePlus de vibratie-motor iets groter gemaakt. Hierdoor worden de vibraties, volgens het bedrijf zelf, 200% krachtiger dan bij de voorgaande toestellen. Volgens de CEO was dat wel een lastige opgave, omdat het bedrijf het toestel niet veel groter wilde maken.

“Ons team moest het interne design van de OnePlus 7 Pro helemaal opnieuw indelen om alles in de behuizing te krijgen. We wilden niet dat het toestel dikker zou worden.”

OnePlus 7 OnePlus 7 Pro onthulling

OnePlus introduceert de nieuwe OnePlus 7 en 7 Pro op dinsdag 14 mei.

Reageer op artikel:
OnePlus 7 Pro maakt einde aan een teleurstellende feature
Sluiten