Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 16 jul 2019

OnePlus 7 Pro: hoeveel winst maakt OnePlus per toestel?

Heb jij jezelf weleens afgevraagd hoeveel winst smartphonefabrikanten maken per toestel? Ondanks dat dit door alle bijkomende zaken natuurlijk erg moeilijk is om een antwoord op te geven, kunnen we bij de OnePlus 7 Pro nu enigszins een indicatie geven. Dit omdat we weten hoeveel de losse onderdelen ongeveer waard zijn.

OnePlus 7 Pro 6GB: Zoveel kosten de losse onderdelen

De OnePlus 7 Pro is voorzien van enkele high-end specificaties, zoals bijvoorbeeld het 6,7-inch gebogen AMOLED display met een 1440 x 3120 resolutie. Tevens is het ook het eerste OnePlus toestel dat is uitgerust met een 1440p QHD+ display en een refresh rate van 90Hz. Dit is zo´n 50% sneller dan bij de meeste telefoons.

Met prijzen tussen de 669 en 749 dollar zou je denken dat het bedrijf slechts een paar dollar verdient op een verkoop van een OnePlus 7 Pro toestel. De marges van de fabrikant moeten dun zijn, toch? Fout. Een gelekte afbeelding heeft namelijk uitgewezen hoeveel de materialen waaruit het toestel is opgebouwd per stuk kosten:

OnePlus 7 Pro

Zoals je kunt zien kost een OnePlus 7 Pro bij elkaar zo´n 324,21 dollar (288 euro). Natuurlijk is deze prijs exclusief de kosten voor het ontwikkelen, de verpakking, het verzenden en alle andere bijkomstigheden. Toch denken we dat er per exemplaar genoeg winst voor OnePlus zal overblijven.

OnePlus x iPhone XS

Het blijkt dat onderdelen van de Apple iPhone XS Max ongeveer evenveel kosten. Zo kost het 6,5-inch OLED display op de iPhone ongeveer 80 dollar. Tevens betaalt Apple $72 voor de A12 Bionic SoC, dat slechts 2 dollar scheelt met de $70 welke OnePlus moet afrekenen voor een Snapdragon chipset. Maar er zijn ook echter ook enkele noemenswaardige verschillen. De camera’s op de iPhone kosten bijvoorbeeld $44, wat bijna $17 meer is dan die van de OnePlus 7 Pro. Al heeft Apple, gezien het feit dat alle componenten bij elkaar 443 dollar kosten en de verkoopprijs $1249 (1109,45 euro) is, duidelijk een hogere winstmarge dan OnePlus.

Reageer op artikel:
OnePlus 7 Pro: hoeveel winst maakt OnePlus per toestel?
Sluiten