Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 mrt 2019

OnePlus 7 renders tonen innovatieve camera-oplossing

@OnLeaks heeft een opvallende reputatie als het om onaangekondigde smartphones gaat. Keer op keer wist hij de afgelopen jaren flagships maanden voor de onthulling al te lekken. Dit keer gaat hij aan de slag met de langverwachte OnePlus 7.

Renders tonen OnePlus 7

Het voelt alsof de OnePlus 6T nog maar net in de digitale schappen ligt, maar het is toch echt alweer bijna tijd voor een opvolger. De OnePlus 7 neemt naar verluidt helemaal afscheid van de notch.

OnePlus 7 render OnePlus 7 render OnePlus 7 render

Maar hoe? Nieuwe door @OnLeaks gedeelde renders tonen de lichtelijk controversiële oplossing van het bedrijf. Waar eerdere geruchten nog op een slider wezen, tonen deze afbeeldingen een pop-up camera.

Ten koste van functionaliteit?

Oftewel, dunne schermranden met een camera die uit de behuizing omhoog klapt. Bij deze oplossing blijft ons het gevoel bekruipen dat fabrikanten te ver voor design gaan, ten koste van functionaliteit.

De getoonde implementatie doet denken aan de smartphones van Vivo. Dat is niet heel gek, gezien Vivo een zusterbedrijf van OPPO en OnePlus is. Het resultaat is naar verluidt een screen-to-body ratio van 95 procent. Daarmee zou de OnePlus 7 een indrukwekkend record vestigen.

OnePlus 7 render OnePlus 7 render OnePlus 7 render

Een uitklapbare camera zou echter ten koste gaan van Face Unlock, al is de implementatie van OnePlus al niet de meest veilige op de markt. Maar wel de snelste. Ook heeft het een nadelige impact op de al lage waterdichtheid van de smartphone.

Korrel zout en driedubbele camera

Aan de achterkant zien we een verticaal gepositioneerde driedubbele camera. Het resultaat is een symmetrisch doch lichtelijk awkward design. Maar goed, laten we niet te vroeg juichen of treuren. Voorlopig gaat het slechts om renders, ongeacht de bron.

Onlangs bevestigde OnePlus CEO Pete Lau zelf al slecht nieuws rondom de OnePlus 7, tijdens het Mobile world Congress. Hier lees je daar alles over.

Pricebaba

Reageer op artikel:
OnePlus 7 renders tonen innovatieve camera-oplossing
Sluiten