Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Deze vijf dingen verwachten we van de aankomende OnePlus 7

Het jaar is nog maar pas begonnen en we zijn alweer aan het einde aangekomen van CES 2019. Daar mochten we weer kennis maken met allerlei nieuwe gadgets en OnePlus is zich in de tussentijd aan het voorbereiden op de komst van de OnePlus 7 later in het jaar. Uiteraard komt deze met verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger en we verwachten in ieder geval deze vijf dingen.

Verbeterde vingerafdrukscanner

Vorig jaar waren smartphonemakers er eindelijk klaar voor om de vingerafdrukscanner weer naar de voorkant van het toestel te verhuizen in de vorm van een in-display vingerafdrukscanner. Ook de OnePlus 6T deed hieraan mee, maar helaas bleek het achteraf toch nog wat te vroeg. De sensor werkte helaas langzamer dan de “normale” vingerafdrukscanner van de OnePlus 6 aan de achterkant van de smartphone. Dit jaar verwachten we daarom een verbeterde in-display vingerafdrukscanner. OnePlus heeft aangegeven dat de sensor van de 6T elke keer slimmer en sneller wordt en hopelijk werkt deze feature bij de OnePlus 7 ook een stukje beter.

OnePlus 6T

Hole punch

Iets anders dat we bij de OnePlus 7 verwachten te zien is de hole punch. Vorig jaar stond in het teken van de noth, maar dit jaar lijken smartphonemakers een klein gaatje in het display voor de selfiecamera toch een stuk spannender te vinden. OnePlus is een smartphonemaker die snel inspeelt op trends en vorig jaar was de OnePlus 6 het eerste toestel van het bedrijf met een notch. Ook de OnePlus 6T kwam met een inham, maar de nieuwe notch zag er al een stuk sierlijker uit en kwam in de vorm van een druppel. Het lijkt nu  niet meer dan logisch dat de volgende stap een hole punch is voor de OnePlus 7.

Minimaal drie camera’s

Afgezien van de in-display vingerafdrukscanner en de hole punch lijkt het ook een trend te zijn om tegenwoordig zoveel mogelijk camera’s op een smartphone te verwerken. Het begon met de dubbele camera, maar al gauw leken smartphonemakers uit hun dak te gaan. Nu lijkt een driedubbele camera redelijk standaard te worden en we verwachten dat OnePlus hier ook aan meedoet met hun flagship-killer van 2019. Op een onlangs gelekte foto is ook een redelijk grote cameramodule te zien, waar zeker toch wel minimaal drie lenzen in zouden moeten passen.

OnePlus 7 concept design

Warp Charge

OnePlus staat al een tijdje bekend om zijn Fast Charge oplaadsysteem, waarmee je binnen een half uur je toestel voor de helft weer kunt opladen. Dit jaar verwachten we bij de OnePlus 7 echter Warp Charge. Dit snellere systeem werd vorig jaar geïntroduceerd bij de OnePlus 6T McLaren Edition en zorgt ervoor dat je toestel binnen slechts 20 minuten weer voor 50 procent is opgeladen. En aangezien OnePlus de tech heeft, zou het raar zijn als de OnePlus 7 met de normale Fast Charge zou verschijnen.

Snapdragon 855 chipset

Als laatste is het natuurlijk ook niet meer dan logisch dat de OnePlus 7 dit jaar uitgerust wordt met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 855 chipset. Deze zou voor verschillende verbeteringen moeten zorgen. Zo zou de chipset 45 procent sneller zijn dan zijn voorganger, 20 procent betere GPU prestaties leveren en de AI mogelijkheden van de OnePlus 7 naar een heel nieuw niveau moeten brengen.

Als je meer wilt weten over de Snapdragon 855, zijn dit in ieder geval acht dingen die beter zouden moeten worden met de nieuwe chipset. Inmiddels is de processor ook al op de markt verschenen en heeft Lenovo de eerste Snapdragon 855 telefoon met 12GB RAM.

Androicentral

Reageer op artikel:
Deze vijf dingen verwachten we van de aankomende OnePlus 7
Sluiten