Mark Hofman
Mark Hofman Tech 16 jan 2019

OnePlus 7 camera pakt mogelijk grote voorsprong op iPhones

Oppo en OnePlus behoren beiden tot moederbedrijf BBK Electronics. Echter wil dat niet zeggen dat de smartphones, die de producenten maken, beschikken over exact dezelfde features. Maar nu Oppo gisteren in Bejing een revolutionaire camerafeature heeft onthuld, kan het bijna niet anders dat OnePlus daar gebruik van gaat maken. Mocht dat het geval zijn, dan heeft de nieuwe OnePlus 7 (als dat het nieuwe toestel is) nu al een grote voorsprong op concurrerende smartphones als de iPhones en Galaxy toestellen. 

OnePlus 7 mogelijk gewapend met unieke camerafeature

Terwijl Oppo en OnePlus beide onder BBK Electronics vallen, wil dat niet zeggen dat ze alle features van hun smartphones met elkaar moeten delen. Echter hebben de twee dat in het verleden wel gedaan. Van design tot specificaties en van camera’s tot aan displays: alles werd gedeeld. Het is inmiddels bekend dat OnePlus haar eigen pad bewandeld heeft, waardoor de toestellen nu wereldwijd immens populair zijn. Dit in tegenstelling tot de smartphones van Oppo. Maar die laatste producent heeft een nieuwe feature geïntroduceerd, waar OnePlus zonder twijfel gebruik van gaat maken. Sterker nog: ze zouden dom zijn om het niet te doen.
OPPO RX17 Pro review
De geruchten gingen al enige tijd rond dat Oppo met een unieke camerafeature aan zou komen zetten. De producent zou naar verluidt 10x Hybride optische zoom in het camerasysteem van haar smartphones introduceren. Iets wat het gisteren in Beijing overigens officieel gedaan heeft. Hiermee weet Oppo iets voor elkaar te boksen wat nog geen andere producent ooit gelukt is. Ter vergelijking: de huidige OnePlus 6T maakt op dit moment gebruik van 2x optische zoom. De nieuwe feature van Oppo wordt er een waar OnePlus overigens, met haar OnePlus 7 of 5G smartphone, naar ons idee gewoon gebruik van gaat maken.

Koning op de markt?

Mocht de producent die daadwerkelijk doen, dan heeft het een uiterst voordelige positie in de markt. Op dit moment weet OnePlus met haar 6T al bijna even goede specificaties, al dan niet betere, te bieden voor de helft van de prijs van een iPhone XS. Wanneer OnePlus voor hetzelfde prijsverschil ook steeds meer unieke features gaat bieden, wordt het een makkelijk spelletje voor de producent. Eerder werd bekend dat draadloos opladen ondersteund gaat worden, we hebben natuurlijk de vingerafdrukscanner in het scherm en daar zou dan ook een camera met 10x hybride optische zoom bij komen. Leg dit naar het snelle opladen, de accuduur en het de kleine notch en je weet dat OnePlus de markt kan domineren.
OnePlus 7
OnePlus komt dit jaar met haar 5G smartphone en de nieuwe, naar onze verwachting, OnePlus 7. Wanneer deze precies onthuld gaan worden is nog niet bekend, maar kans dat het in de eerste helft van 2019 is, is bijzonder groot.
Reageer op artikel:
OnePlus 7 camera pakt mogelijk grote voorsprong op iPhones
Sluiten