Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 jan 2019

Nieuwe OnePlus mogelijk voorzien van langverwachte feature

In 2018 wist OnePlus bijzonder lekker te scoren met haar 6T. Het toestel kostte relatief weinig geld voor wat het te bieden had, maar miste daardoor wel wat premium features. Waterbestendig was hij niet en ondanks een glazen achterkant was draadloos opladen niet mogelijk. Echter is dat laatste, naar verluidt, wel een langverwachte feature waar de producent mee bezig is. Mochten de geruchten kloppen, dan is het OnePlus toestel (mogelijk de 7) van dit jaar voorzien van ondersteuning voor draadloos opladen. 

OnePlus 7 voorzien van Wireless Charging?

Zoals je misschien weet is OnePlus het zusterbedrijf van Oppo Electronics. Hierdoor kunnen we een klein idee krijgen welke nieuwe features in de OnePlus zitten, door te kijken wat er met Oppo gebeurt. Op deze manier komt Android Police erachter dat het toestel van 2019, mogelijk voorzien wordt van Wireless Charging. Een langverwachte feature waar de consument al jaren om vraagt bij de producent.
De kans dat OnePlus haar nieuwe toestel dit jaar voorziet van ondersteuning voor draadloos opladen, is vrij groot. Moederbedrijf Oppo heeft zich namelijk aangemeld bij het Wireless Power Consortium, zo meldt Android Police. Dit deed het bedrijf onder de naam Guangdong Oppo Mobile Telecommunications Corp. Hierdoor gaat Oppo sowieso aan de haal met Qi Wireless Charging, waardoor de kans voor OnePlus ook groter wordt. Het is vervolgens aan de producent de keus of het er ook mee aan de haal wil gaan. Eerder was dit namelijk niet het geval.
Oppo Wireless charging
Er is nog geen enkel model die aan de haal is gegaan met draadloos opladen en de behoefte was er vanuit het bedrijf ook niet. Een woordvoerder van de producent liet, rond de release van de OnePlus 6, weten dat het de feature alleen toevoegt als het echt van waarde is.

Is het wel nodig?

De grote vraag is overigens wel of OnePlus de feature nodig heeft. De 6T heeft misschien wel de langste accuduur van welke smartphone, op de huidige markt, dan ook. Daarnaast is deze met ongeveer 85 minuten van 0% naar 100% opgeladen. Er is op dit moment nog geen draadloze oplader die deze resultaten weet te overbruggen. Sterker nog: er is nog geen enkele draadloos oplader die het net zo snel kan.
OnePlus 7 prototype
Mogelijk prototype van het nieuwe toestel
OnePlus gaat naar verwachting meer uitbrengen dan alleen haar 7. De producent komt rond de lente ook met een 5G smartphone welke voorzien is van een gloednieuwe design en nieuwe branding. CEO Pete Lau verwacht dat dit specifieke model voor het einde van mei het daglicht heeft gezien. We verwachten de komst van de OnePlus 7 rond dezelfde tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe OnePlus mogelijk voorzien van langverwachte feature
Sluiten