Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 mei 2019

OnePlus 7 vs OnePlus 7 Pro: dit zijn de belangrijkste verschillen

Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van OnePlus heeft het bedrijf twee toestellen uitgebracht. Een directe opvolger van de OnePlus 6T, de OnePlus 7, en de meer premium OnePlus 7 Pro. Twee uitstekende high-end smartphones. Maar wat zijn nou exact de verschillen?

OnePlus 7 Pro vs OnePlus 7 verschillen

Beide toestellen draaien immers op dezelfde software, maken allebei gebruik van de Snapdragon 855 en bieden allebei een OLED-scherm. Toch zijn de verschillen groot. We lopen ze met je door.

Scherm

De OnePlus 7 Pro heeft een 6.67-inch OLED scherm, met een resolutie van 3120 x 1440. Voeg daar gebogen schermranden, HDR10+ en een refresh rate van 90Hz aan toe en je hebt een indrukwekkend scherm, geprezen door recensenten. Vooral die refresh rate zorgt ervoor dat scrollen net iets soepeler werkt. Sterker nog, de meeste recensenten zeggen dat ze niet eens terug willen naar een scherm met een lagere rate.

OnePlus 7 Pro gelekt
De OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 heeft een plat 6.4-inch OLED scherm met een schermresolutie van 2340 x 1080. De refresh rate blijft op 60Hz steken, zoals je van de meeste smartphones gewend bent. Niks mis mee, maar ook weer niet de wauw-factor van de OnePlus 6 Pro.

OnePlus 7
De OnePlus 7

Design

De OnePlus 7 neemt vrijwel exact het design van de OnePlus 6T over. Oftewel, met een waterdruppel-notch waarin de selfiecamera huist. Nog steeds een modern en mooi design, maar de OnePlus 7 Pro tilt het naar het volgende level. Die heeft namelijk een scherm zonder notch, met gebogen en dunnere schermranden en een camera die uitklapt. Daardoor is het toestel wel groter en zwaarder dan de OnePlus 7, mede dankzij het grotere scherm. Qua design valt aan de achterkant vooral op dat de 7 Pro een driedubbele camera heeft, de 7 een dubbele.

Camera

De OnePlus 7 Pro heeft dus drie camera’s aan de achterkant. Een 48-megapixel camera, een 16-megapixel ultrawide-sensor en een 8-megapixel telefotolens. Aan de voorkant zit een 16-megapixel selfiecamera die uitklapt.

De OnePlus 7 heeft ook een 16-megapixel camera, maar moet het aan de achterkant met een dubbele camera doen. Dan hebben we het over dezelfde 48-megapixel camera als de Pro, gecombineerd met een 5-megapixel dieptesensor.

Batterij

Qua batterij is het plaatje vrij simpel: de OnePlus 7 Pro heeft een flinke 4000 mAh batterij, waar de OnePlus 7 het met 3700 mAh moet doen. Dat verschil mag ook wel, gezien het grotere 90Hz OLED-scherm van de Pro ook sneller je accu leeg slurpt. Beide toestellen kunnen niet draadloos opgeladen worden. Het Pro-model heeft tevens Warp Charge 30W, waardoor de Android smartphones nog sneller opgeladen kan worden dan de OnePlus 7. Maak je echter geen zorgen: het snelle laden van de OnePlus 7 is al zeer snel, zeker ten opzichte van de concurrentie.

OnePlus 7 Pro

Onder de motorkap

Beide toestellen hebben de krachtige Snapdragon 855 onder de motorkap, de snelste chip die Qualcomm te bieden heeft. Bij de OnePlus 7 Pro kun je kiezen uit 6GB, 8GB of 12GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan opslaggeheugen.

De OnePlus 7 is beschikbaar met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen of 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen. Beide toestellen kunnen niet uitgebreid worden met een microSD-kaartje. Mooie bonus: beide toestellen komen gepaard met dubbele Dolby Atmos-speakers.

Prijskaartjes

Leuk al die verschillen, maar je moet beide toestellen natuurlijk vooral in de context van hun prijzen vergelijken. De OnePlus 7 Pro biedt een aantal flinke upgrades ten opzichte van de OnePlus 7, maar kost ook een flinke duit extra. Waar de OnePlus 7 begint bij 559 euro, ben je voor de OnePlus 7 Pro minimaal 709 euro kwijt.  Of het toestel die extra 150 euro waard is, hangt geheel af van jouw wensen en budget.

OnePlus 7 Pro prijzen
Reageer op artikel:
OnePlus 7 vs OnePlus 7 Pro: dit zijn de belangrijkste verschillen
Sluiten